Red Mijn Huis: geen huis en 161 000 euro armer

Nieuws

Ismael Ghailani en Ariela De Greef uit Ruisbroek hebben 161 000 euro betaald voor een ruwbouw die afgebroken moet worden. Ook het geld zien ze nooit meer terug.

Ismael Ghailani en Ariela De Greef uit Ruisbroek hebben 161 000 euro betaald voor een ruwbouw die afgebroken moet worden. Ook het geld zien ze nooit meer terug.

SituatieschetsDe woning waarin Ismael en Ariela woonden met hun twee opgroeiende kindjes, werd te krap. Om hun kroost elk een eigen kamer te gunnen, droomde het koppel van een nieuwbouw, type bel-etagewoning. Ze vonden de ideale bouwgrond en een aannemersbedrijf dat hun droom waar moest maken.

Nu, twee jaar later, zitten ze met een mislukte ruwbouw waarvan de rechter heeft beslist dat die omwille van stabiliteitsproblemen en instortingsgevaar moet worden afgebroken. Tot overmaat van ramp moeten Ismael en Ariela zelf opdraaien voor de verplichte sloopwerken en de gerechtskosten.

Die kosten verhalen op het malafide aannemersbedrijf kunnen ze niet: dat bedrijf bleek een tijdelijk Belgisch filiaal te zijn van een Ierse onderneming. Kort na de start van de werken ging het bedrijf failliet. In totaal heeft het gezin 161 000 euro aan het bouwbedrijf betaald. Geld dat ze nooit meer zullen terugzien…

Wie is hier in de fout gegaan?

De bouwheer

ging in zee met een niet-gekwalificeerde aannemer
– heeft geen referenties aan de aannemer gevraagd
– heeft de negatieve adviezen van de architect om de werken te laten stoppen, naast zich neergelegd

De aannemer

– heeft de werken niet volgens de regels van de kunst uitgevoerd.
– heeft eenzijdig veranderingen aangebracht in het oorspronkelijke contract
– heeft geen rekening gehouden met de negatieve werfverslagen van de architect

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels