Red mijn Huis: onafgewerkte, vochtige veranda van 42.000 euro

Nieuws

Het gezin van Walter Lambrechts en Marina Coene uit Zandvliet betaalde 42.000 euro voor een onafgewerkte veranda met een foute dakconstructie. Hun verhaal staat centraal in de uitzending van 28 april.

Het gezin van Walter Lambrechts en Marina Coene uit Zandvliet betaalde 42.000 euro voor een onafgewerkte veranda met een foute dakconstructie. Hun verhaal staat centraal in de uitzending van 28 april. Situatieschets

Vier jaar geleden besloten Walter en Marina om hun hulpbehoevende grootmoeder in huis te nemen. Hun droom was om een grote veranda te laten bouwen waar oma volledig van haar eigen leefruimte zou genieten.

Sunland Veranda’s beloofde hen om snel te beginnen bouwen. In plaats daarvan was dit het startschot voor een eindeloze rit vol problemen.

Vandaag hebben Walter en Marina 42.000 euro betaald en blijven ze achter met een slordige en onafgewerkte veranda waar een foute dakconstructie voor vocht, lekken en schimmel zorgt. Financieel komen ze nauwelijks nog rond. De spaarcenten zijn op terwijl de gerechtskosten nog steeds oplopen.

Wie is hier in de fout gegaan?

De bouwheer

heeft een veranda op plan gekocht zonder plan noch assistentie van een architect en zonder bezoek van referenties heeft een te groot voorschot betaald en bijna het volledige bedrag tijdens de werken weigert de herstelling van de fouten te laten uitvoeren

De aannemer

heeft de werken niet volgens de regels van de kunst uitgevoerd. De eerste veranda werd afgebroken wegens teveel gebreken maar ook de tweede veranda is één grote ramp, fundering onvoldoende bekist, regenafvoeren met te weinig verval, vochtproblemen, ontbreken van vochtkering, lekkages….

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels