Reflecterende uitkijkposten om ten volle van natuurpracht te genieten

Woningreportages

Herinner je je nog die langste glazen brug ter wereld in China? Die zou nu wel eens een even indrukwekkend broertje kunnen krijgen nu het ontwerp van architect Martin Duplantier goedgekeurd is.

Het gebied Wulingyuan in het zuiden van China staat bekend om zijn 3100 zandstenen zuilen en lokt omwille van het prachtige natuurfenomeen heel wat toeristen. Die zouden, als Duplantier zijn plannen uitvoert, binnenkort ook over die soms 200 meter hoge zuilen kunnen kijken.

Het concept: een fysieke relatie creëren tussen de bezoeker en de natuurpracht om hem heen. De brug, drie paviljoenen en de donutvormige uitzichtplek zullen volledig worden opgetrokken uit spiegelend staal en zwarte steen, die ook spiegelend wordt wanneer hij nat is. Het resultaat: natuur overal!

Op de brug wisselt het spiegelend staal zich af met de zwarte steen, waar steeds een laagje van twee centimeter water op zal staan. Elke zeven minuten verdwijnt dat water alvorens weer terug te komen via enkele sprays, waardoor er ook telkens een tijdelijke wolk ontstaat tussen de pieken.

Het project zal vijf miljoen euro kosten en gerealiseerd worden door Martin Duplantier Architects en Daqian Landscape designers.

(EK)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels