Regering zet licht op groen voor energiemaatregelen

Regering zet licht op groen voor energiemaatregelen

Nieuws

De ministerraad heeft het licht op groen gezet voor een pakket maatregelen die de energieprijzen moeten drukken en de marktwerking moeten helpen verbeteren.

Naast de beslissing om de indexering van de energieprijzen te bevriezen, besliste de federale regering onlangs een aantal structurele maatregelen te nemen die ook moeten helpen om de energiefactuur van de mensen onder controle te houden.

De regering zet nu het licht op groen voor die maatregelen. De regering legt daarin onder meer vast dat energieleveranciers geen opzeggingsvergoeding meer mogen aanrekenen bij leveringscontracten van onbepaalde duur. Dat moet overstappen makkelijker maken en de concurrentie aanscherpen.

Daarnaast mogen leveranciers geen marges meer realiseren op groenestroomcertificaten. Daarnaast is beslist de federale bijdrage aan het Kyoto-fonds op te heffen tot eind 2012, althans “tot er meer duidelijkheid is over de verplichtingen van de federale overheid bij de interne Belgische verdeling in het kader van de klimaatdoelstellingen vanaf 2013”.

Die federale bijdrage zal dus ook niet worden doorgerekend aan de consument. Tot slot wordt de federale bijdrage aan de energieregulator CREG en aan het OCMW-fonds tot 2014 bevroren op het niveau van 2012. (Belga/EE)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels