Rewind x Stofheer lanceren samen een unieke collectie kussens

Rewind x Stofheer lanceren samen een unieke collectie kussens

Decoratie en meubilair

Multimerkenboetiek Rewind heeft samen met Rob Hendrickx van Stofheer een collectie van 24 handgemaakte kussens gelanceerd. Deze kussens werden vervaardigd uit oude zuiderse tapijten en nieuwe Scandinavische stoffen. Dit geeft de kussens een luxueuze en urban uitstraling.

Het uitgangspunt voor deze collectie is een mediterrane kelimcollectie met Scandinavische inslag. De twee bedrijven gingen op zoek naar een Scandinavische feel, maar wilden ook het Zuiden verbinden met de kussencollectie.

Als basis gingen ze uit van vintage tapijten in 100% katoen. Rob Hendrickx, creatief medewerker bij Rewind maar hij heeft ook zijn eigen atelier ‘Stofheer’, ging in het Noorden op zoek naar passende materialen om te combineren met de zuiderse vintagestoffen. Hij koos voor de achterzijde 100% wol met een Scandinavische uitstraling. De voorkant van de kussens hebben een uitgesproken Marokkaanse stijl, die een stuk meer het ‘eclectische’ uitstraalt.

Elk stuk uit deze collectie is een ‘piece unique’, vervaardigd in België. De kussen zijn niet enkel decoratief, maar dankzij hun grote formaat (60 cm x 60 xm)kunnen ze ook fungeren als poef of kussen voor buiten. Voor een kussen betaal je 105 euro, verkrijgbaar bij Rewind Gent, Sint-Pietersnieuwstraat 44 in Gent. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels