Energie

Hoe bereid je een energieaudit voor?

Denk je eraan om te isoleren, je ramen te vervangen of je technische installaties te vervangen? Dan is een energieaudit een goed idee. Verzamel wel eerst deze documenten.

Lees meer …

Centrale verwarming

Meer over Centrale verwarming
Centrale verwarming

Welke slimme thermostaat kiezen?

Een thermostaat van hetzelfde merk als je ketel of niet? Bedraad of draadloos? Niet eenvoudig om je mening te vormen als je een slimme thermostaat moet kiezen! Met welke criteria rekening houden om het juiste model te kiezen?

Lees meer …
Elektriciteit

Zelf elektriciteit produceren. Wat zijn de mogelijkheden?

Elektriciteit wordt in België nog altijd grotendeels centraal opgewekt, in klassieke centrales die via het transmissienet en de lokale distributienetten verbonden zijn met de gebruikers. Toch evolueren we stilaan naar een meer decentrale productie, met windmolenparken, warmte-krachtkoppeling en fotovoltaïsche zonnepanelen. Wat zijn de mogelijkheden voor particulieren?

Lees meer …

Ventilatie en airconditioning

Meer over Ventilatie en airconditioning
Ventilatie en airconditioning

Slim ventileren in de winter

De binnenlucht in onze woningen is vaak ongezonder dan de buitenlucht. Goed ventileren is daarom de boodschap. In de winter houden we de ramen echter angstvallig gesloten om de koude buiten te houden en de warmte die we produceren niet te laten ontsnappen. Dat heeft echter negatieve gevolgen, zowel voor onze gezondheid als ons energieverbruik. Hoe met het dan wel?

Lees meer …
Pagina 1 van 41