Interieur

large
Interieur

5 tips voor de inrichting van de kinderkamer

Het inrichten van een kamer voor je kind is geen sinecure. Zo moet de kamer volledig veilig zijn, maar ook visueel aantrekkelijk én praktisch. Denk hierbij een voldoende kasten voor het verbergen van speelgoed en kleertjes. Wij geven je alvast vijf tips mee voor het inrichten van een gezellige, maar praktische kinderkamer.

Lees meer …
medium
Muurbekledingen

Europese Commissie voor rechter over loodchromaat in verf

Milieuorganisaties hebben de Europese Commissie voor de rechter gedaagd omdat zij een Canadees bedrijf toestaat twee gevaarlijke verfchemicaliën te verkopen binnen de Europese Unie. De verf wordt gebruikt voor markering van wegen en het verven van industriële machines.

Lees meer …
medium
Binnenwanden

Zuivere lucht in je huis dankzij innovatieve Gyproc-muren

Dat het fijn stof in de buitenlucht schadelijk is voor je gezondheid, wisten we al langer. Maar ook een ongezonde binnenlucht thuis of op het werk kan schade toebrengen aan je gezondheid. Gyproc, de marktleider in gipsplaten, ontwikkelde hiervoor de ACTIV Air technologie.

Lees meer …
premium
medium
Plafonds

Technische leidingen weggewerkt

Hoe kunt in een ruimte zorgen voor voldoende en functionele technische aansluitingen en voorzieningen zonder die visueel storende wirwar van leidingen? Wij verkennen samen met u enkele mogelijkheden die u hierbij kunnen helpen.

Lees meer …
medium
Binnendeuren

Op zoek naar een alternatief voor de klassieke draaideur: twee hedendaagse opties

De draaideur is nog steeds de meest klassieke in haar soort en blijft een populair model. Door ze in hetzelfde vlak te leggen als de wand of als onderdeel van bijvoorbeeld een meubel, evolueert ze probleemloos mee met haar tijd. Maar grote, open leefruimtes en bredere openingen hebben ook twee andere types deuren prominent op de kaart gezet.

Lees meer …

Trappen en liften

Meer over Trappen en liften
medium

Meer dan functioneel: een trap als showstopper

Weg met functionele trappen in de hal. Omdat huizen steeds compacter en opener worden, verhuis de trap naar de woonkamer en mag zijn zich heruitvinden als decoratief element. Nieuwe materialen en ontwerpen kunnen van uw trap een echte eyecatcher maken of hem perfect laten opgaan in het interieur. Een gesprek met Geert Ninclaus, zaakvoerder van Genico, over het design van trappen.

Lees meer …

Inbouwkasten en dressing

Meer over Inbouwkasten en dressing
medium
Inbouwkasten en dressing

Hoe je dankzij goede verlichting het gebruik van een inbouwkast optimaliseert

Als je van plan bent om inbouwkasten te installeren doe je er goed aan om van meet af aan aan verlichting te denken. Een goed verlicht opbergmeubel laat zich niet alleen beter overzien maar is ook een stuk gemakkelijker te gebruiken.

Lees meer …

Decoratie en meubilair

Meer over Decoratie en meubilair
medium
Decoratie en meubilair

Dechem studio steekt traditioneel glas in een hedendaags kleedje

Met hun kleurrijke glazen creaties blaast de Praagse designstudio Dechem het wereldberoemde glas uit Bohemen nieuw leven in. Op Light + Building presenteert het duo, Michaela Tomiskova en Jakub Jandourek, zowel onder hun eigen label als bij het Tsjechische Bomma nieuwe creaties.

Lees meer …
medium
Keuken

Checklist keuken: vragen die je je moet stellen voor je aan de slag gaat

Zeker in een keuken loont wat extra voorbereiding. Je wil tenslotte niet na je verbouwingen pas beseffen dat je ontwerp wel mooi was, maar niet erg praktisch. Daarom schotelen we je enkele vragen voor waar je misschien nog niet aan had gedacht.

Lees meer …

Badkamer en wellness

Meer over Badkamer en wellness
medium
Badkamer en wellness

De badkamer anno 2018: van vochtig achterkamertje naar open ontspanningsruimte

De badkamer staat de laatste jaren helemaal in het teken van twee opvallende trends: enerzijds het blijvende belang van energie- en waterbesparing, anderzijds de aanhoudende zoektocht naar meer comfort. Een overzicht van de belangrijkste trends.

Lees meer …

Zolderinrichting

Meer over Zolderinrichting
medium
Zolderinrichting

Je zolder inrichten als woonruimte: 5 vragen en antwoorden

Meer ruimte nog in huis? Voor je een extra volume gaat toevoegen, kijk eerst eens naar de zolder. Die ruimte onder het dak wordt veel te vaak onderbenut, terwijl ze vaak interessante mogelijkheden biedt als nieuwe woon- of slaapruimte. Maar voor je je zolder gaat inrichten, komt het erop aan de juiste vragen te stellen. Dit zijn ze.

Lees meer …
medium
Geluidsisolatie

Waarom je moet nadenken over akoestische isolatie (tenzij je de hele dag met een koptelefoon op loopt)

Akoestische isolatie wordt al te vaak uit het oog verloren door (ver)bouwers, zegt akoestiekexpert Marcelo Blasco. "Nochtans kan je een dikke trui aandoen als de thermische isolatie niet goed is. Tegen een slechte akoestische isolatie kan je weinig doen. Tenzij je de hele dag met een koptelefoon op loopt."

Lees meer …
medium
Verlichting

Licht in huis: steeds vaker op maat gemaakte luxe

Van Bluetooth-technologie, die een hele doorbraak betekent, tot de paradepaardjes van de designverlichting en oppeppend kantoorlicht: licht krijgt een steeds belangrijkere rol in het interieur. Verlichtingsmerken geven je een blik op hun nieuwste modellen.

Lees meer …
medium
Nieuws

Multiroom: richtlijnen voor de installatie

Sla uw cd- en dvd-collectie in één toestel op en roep die informatie op vanuit elk vertrek in huis. Vandaag kan dat, dankzij de multiroom systemen! Enkele richtlijnen voor een geslaagde installatie!

Lees meer …

Inbraak- en brandbeveiliging

Meer over Inbraak- en brandbeveiliging
medium
Inbraak- en brandbeveiliging

Tips over brandveiligheid in en rond de woning voortaan online gebundeld

De hulpverleningszones Meetjesland, de Provinciale Bond Brandweer West-Vlaanderen, Rivierenland, Taxandria, Vlaams-Brabant Oost en West, Westhoek, Zuid-Oost en de vzw Oscare lanceren samen de website www.leefbrandveilig.be. De site behandelt allerlei thema's met betrekking tot brandveiligheid in en rond de woning vanuit dagelijkse en herkenbare situaties.

Lees meer …
Pagina 1 van 116