Reportages

Nieuwbouw open

In beeld: Patio geeft licht vrij spel in deze open woning

Architecturaal opvallend zonder te choqueren en toch harmonisch in de omgeving. Dat is de eerste aanblik van deze eigentijdse woning gelegen in de Antwerpse Kempen. Maar niet alleen uiterlijk, ook inhoudelijk heeft dit huis verrassend veel te bieden. Passanten houden er halt en kloppen aan. Wij worden er gastvrij onthaald voor een bezoek mét commentaar.

Lees meer …

Nieuwbouw gesloten

Meer over Nieuwbouw gesloten
Nieuwbouw gesloten

In beeld: oase van rust in drukke studentenstad

Wonen, werken, tot rust komen, gasten ontvangen: het kan allemaal in deze hedendaagse stadswoning, die is ingeplant op een grotendeels ommuurd perceel van amper 44 vierkante meter.

Lees meer …

Nieuwbouw halfopen

Meer over Nieuwbouw halfopen

In beeld: een originele woning met een ingenieuze indeling van de beperkte ruimte

Op een klein hoekperceel in het midden van de nieuwe wijk Nieuw Leyden bouwden Esther en Arie van GAAGA-architecten een bijzonder huis waarin ze wonen en werken. Aan de buitenkant trekken het grote raam en de inkervingen in de bepleistering de aandacht, binnen zorgt de ingenieuze indeling van de beperkte ruimte voor een bijzondere beleving.

Lees meer …
Nieuwbouw open

In beeld: Patio geeft licht vrij spel in deze open woning

Architecturaal opvallend zonder te choqueren en toch harmonisch in de omgeving. Dat is de eerste aanblik van deze eigentijdse woning gelegen in de Antwerpse Kempen. Maar niet alleen uiterlijk, ook inhoudelijk heeft dit huis verrassend veel te bieden. Passanten houden er halt en kloppen aan. Wij worden er gastvrij onthaald voor een bezoek mét commentaar.

Lees meer …

Nieuwe appartementen en loften

Meer over Nieuwe appartementen en loften

In beeld: deze ruime penthouse biedt een adembenemend uitzicht over Brussel

Bovenop de twaalfde verdieping van een gebouw, langs een brede bomenlaan, biedt de penthouse van Cathy en Jean een adembenemend uitzicht op de hoofdstad. Architecte Laurence Dardenne van Ella-architecture richtte deze ruime casco in tot een ruime duplex.

Lees meer …
Renovatie gesloten

In beeld: Lichte arbeiderswoning met veel doorkijk en weinig inkijk

Amper twee jaar geleden kocht architecte Ruth Carlens een kleine te renoveren rijwoning. Ze sloopte ongeveer alles achter de geklasseerde voorgevel en verbouwde met bescheiden middelen de donkere arbeiderswoning om tot een lichte, comfortabele woning met veel doorkijk en weinig inkijk.

Lees meer …

Renovatie appartementen en loften

Meer over Renovatie appartementen en loften
Renovatie appartementen en loften

In beeld: de materialen maken de woning

Vlak bij het levendige Bockstael-plein in Laken kochten de jonge architect Arthur Verraes en zijn vriendin een ruim tweeslaapkamerappartement. Met enkele relatief eenvoudige ingrepen en een uitgekiend materialenpalet gaven ze het zijn oorspronkelijke grandeur terug.

Lees meer …

Renovatie gesloten

Meer over Renovatie gesloten
Renovatie gesloten

In beeld: Lichte arbeiderswoning met veel doorkijk en weinig inkijk

Amper twee jaar geleden kocht architecte Ruth Carlens een kleine te renoveren rijwoning. Ze sloopte ongeveer alles achter de geklasseerde voorgevel en verbouwde met bescheiden middelen de donkere arbeiderswoning om tot een lichte, comfortabele woning met veel doorkijk en weinig inkijk.

Lees meer …

Renovatie halfopen

Meer over Renovatie halfopen
Renovatie halfopen

In beeld: Een uitbreiding rond een patio

Een op het eerste gezicht banale woning kracht laten uitstralen en persoonlijkheid geven. Dat is wat bouwheer en architect samen van een oorspronkelijke tweewoonst wisten te maken. Een slimme herschikking van de beschikbare ruimte en een uitbreiding rond een patio gebouwd zorgden samen met de ingrijpende vernieuwing voor een voortreffelijk resultaat.

Lees meer …
Renovatie open

In beeld: oude schuur krijgt tweede jeugd met natuurlijke materialen in de hoofdrol

Wanneer je het dorpje Pry (Walcourt) binnenkomt, aan de rand van de meren van l’Eau d’Heure, kan je gewoon niet naast deze imposante schuur kijken. Ze stond al jaren leeg maar de achterkleinkinderen van de oorspronkelijke eigenaars bezorgden het gebouw een tweede jeugd. En het bleef in de familie. De transformatie is namelijk het werk van architectenbureau Djâke, dat in handen is van niemand minder dan de zus van de eigenares, Anne Stevens, en haar vennoot Egil Franssen.

Lees meer …
Pagina 1 van 40