Ruwbouw

Criteria voor een passiefwoning

Om het passieflabel te kunnen dragen, moet een woning aan een aantal zeer strikte technische criteria beantwoorden. Een overzicht.

Lees meer …
Dakdekking

Hoe hou je een dakgoot proper?

In dakgoten hoopt zich snel vuil op (bladeren, mos, takjes...)Worden ze niet jaarlijks gereinigd, dan groeien er zelfs na verloop van tijd kruidige planten en heesters in. Onze tips voor een propere dakgoot.

Lees meer …
Ramen, deuren en poorten

Ramen en deuren: bescherm je woning tegen lawaai van buitenaf

Geluid is zo alomtegenwoordig dat stille momenten uitzonderlijk worden. Ook in huis. En waar je met luidruchtige buren nog kan bemiddelen, valt er weinig te beginnen tegen het lawaai van auto’s, treinen en vliegtuigen. Of van spelende kinderen op straat. Dat doe je met een goed ontwerp van je woning, en vooral, de juiste ramen en deuren op de juiste plaats.

Lees meer …

Kelders en funderingen

Meer over Kelders en funderingen

In beeld: Van kelder tot woonruimte

Je leefruimtes in de kelder inrichten - het lijkt initieel misschien een vreemd idee. Tenzij die kelder op gelijk niveau ligt met de tuin. In dat geval kunnen we inspiratie opdoen bij architect Pascal Monniez, die ons laat zien hoe hij het in zijn eigen woning aanpakte.

Lees meer …
Isolatie

Icynene: soepel en ademend isolatieschuim

Ze zijn minder gekend dan de klassieke isolatiematerialen onder de vorm van (half)stijve platen, dekens of in bulk, toch pakken ook de isolatieschuimen uit met heel wat troeven. Ze worden in vloeibare vorm op het oppervlak geprojecteerd waarna ze door het contact met de lucht gaan uitzetten en hard worden. PUR-schuim is waarschijnlijk het meest gekende isolatieschuim, maar sinds enkele jaren verovert ook Icynene de Europese markt. En met reden. Het is soepeler, minder schadelijk en ademt beter.

Lees meer …
Zonwering

Zonwering: hoe maakt u de juiste keuze?

De zon heeft zich de voorbije weken al van zijn beste kant laten zien. Dit is erg leuk, maar binnenin huis kan de temperatuur dan snel oplopen. Zonwering via uw beglazing of externe systemen kunnen verkoeling brengen.

Lees meer …
Pagina 1 van 48