Woningreportages

large

Compacte inbreiding

Het terrein was breed en zeer ondiep. Een zegen en een vloek tegelijk, die om een compacte invulling vroeg.

Lees meer …
medium

In beeld: een moderne, uitgelijnde woning met gedurfde volumes

Deze moderne woning is het resultaat van een doorgedreven zoektocht naar de juiste volumetrie. De eenvoudige vormen werden met veel zorg en precisie samengevoegd, soms uitspringend dan weer mooi uitgelijnd. Een trio van materialen zorgt voor reliëf in de zuivere lijnen die architect Michaël Hick uittekende.

Lees meer …

Nieuwbouw halfopen

Meer over Nieuwbouw halfopen
medium

In beeld: een originele woning met een ingenieuze indeling van de beperkte ruimte

Op een klein hoekperceel in het midden van de nieuwe wijk Nieuw Leyden bouwden Esther en Arie van GAAGA-architecten een bijzonder huis waarin ze wonen en werken. Aan de buitenkant trekken het grote raam en de inkervingen in de bepleistering de aandacht, binnen zorgt de ingenieuze indeling van de beperkte ruimte voor een bijzondere beleving.

Lees meer …

Nieuwe appartementen en loften

Meer over Nieuwe appartementen en loften
medium

In beeld: deze ruime penthouse biedt een adembenemend uitzicht over Brussel

Bovenop de twaalfde verdieping van een gebouw, langs een brede bomenlaan, biedt de penthouse van Cathy en Jean een adembenemend uitzicht op de hoofdstad. Architecte Laurence Dardenne van Ella-architecture richtte deze ruime casco in tot een ruime duplex.

Lees meer …
medium
Renovatie open

In beeld: oude schuur krijgt tweede jeugd met natuurlijke materialen in de hoofdrol

Wanneer je het dorpje Pry (Walcourt) binnenkomt, aan de rand van de meren van l’Eau d’Heure, kan je gewoon niet naast deze imposante schuur kijken. Ze stond al jaren leeg maar de achterkleinkinderen van de oorspronkelijke eigenaars bezorgden het gebouw een tweede jeugd. En het bleef in de familie. De transformatie is namelijk het werk van architectenbureau Djâke, dat in handen is van niemand minder dan de zus van de eigenares, Anne Stevens, en haar vennoot Egil Franssen.

Lees meer …

Renovatie halfopen

Meer over Renovatie halfopen
medium
Renovatie halfopen

In beeld: Een uitbreiding rond een patio

Een op het eerste gezicht banale woning kracht laten uitstralen en persoonlijkheid geven. Dat is wat bouwheer en architect samen van een oorspronkelijke tweewoonst wisten te maken. Een slimme herschikking van de beschikbare ruimte en een uitbreiding rond een patio gebouwd zorgden samen met de ingrijpende vernieuwing voor een voortreffelijk resultaat.

Lees meer …

Renovatie gesloten

Meer over Renovatie gesloten
medium
Renovatie gesloten

In beeld: Slimme renovatie in de stad gericht op de natuur

Toen ik deze steile rustige straat in de gemeente Oudergem insloeg, had ik nog geen flauw vermoeden van het spektakel dat me wachtte. De bescheiden laan loopt langs het prachtige natuurgebied van het Rood Klooster – een geweldige troef! Architect Renaud Van Espen viel dan ook meer voor de charme van de omgeving dan voor de vervallen woning. “Carmen en ik hebben dit huis voor het uitzicht gekocht”, zweert hij.

Lees meer …

Renovatie appartementen en loften

Meer over Renovatie appartementen en loften
medium

In beeld: de transformatie van een casco appartement tot een Scandinavische duplex met hout als blikvanger

Twee werffases en drie jaar duurde het om van dit appartement van twee verdiepingen een heerlijke leefplek te maken voor een jong gezin met twee kinderen. Het interieur is geïnspireerd op de Scandinavische stijl, met hout als uitblinker.

Lees meer …
Pagina 1 van 116