Rusten, werken, leven: je doet echt alles in de tuin in 2015

Rusten, werken, leven: je doet echt alles in de tuin in 2015

Outdoor

Het buitenleven lonkt door al die zomerprikken tegenwoordig. Is jouw tuin aan een update toe? Dan kan je alvast inspiratie opdoen uit dit artikel. Hier zijn de trends voor 2015.

In 2015 trekken we ons huis steeds meer open naar buiten. Niet alleen tot rust komen in de lounge, maar ook koken en zelfs werken kan steeds vaker in ons eigen stukje groen.

Woonkamer, maar dan buiten

Je hoeft je niet meer te beperken tot de bemoste tuinstoelen die je een keer per jaar bovenhaalt. Er zijn meer dan genoeg comfortabele tuinmeubelen te vinden die de lijn van je interieur simpelweg doortrekken. In 2015 houd je je buitenmeubilair licht en strak.

Buitenkeuken

Over barbecueën is alles al gezegd en geschreven, maar dat komt dan ook omdat we het zo graag doen. Wees dus gerust: dat blijft dit jaar ook zo. Alleen komen er wel nog allerlei leuke gadgets bij (zoals kippenbilhouders).

Ook leuk voor fans van de geur van geroosterd vlees, maar niet van het continue heen-en-weergeloop tussen het vuur en je eten, is de minibarbecue. Die kan je gewoon op tafel zetten zonder dat je zelf eindigt als rookworstje: de speciaal ontwikkelde kolen geven namelijk weinig rook af.

De barbecue een beetje beu? Dan kan je gerust zijn, want ook pizzaovens blijven populair. Je hebt dezelfde gezelligheid en vuurervaring als bij barbecueën, maar het is wel een tikkeltje origineler. Als je nog een beetje handig aangelegd bent, kan je hem nog zelf bouwen ook.

Werkplek

In een veranda bewaar je het gevoel van buiten te zitten, maar ben je wel beschermd tegen frisse wind of regen: het ideale bureau voor thuiswerkers dus. Gelukkig hoeft dat niet te betekenen dat je een plomp plastieken geval in je tuin moet plaatsen, want veranda’s beginnen in 2015 aan een nieuw leven. De veranda’s van Decoranda bijvoorbeeld sluiten nauw aan bij de moderne architectuur en met de de Outdoor & Fun-collectie van BuzziSpace kan je je meetings en brainstorms perfect buiten houden.

Bij weer en wind

‘Het is niet omdat we in een regenland wonen, dat we niet buiten mogen zitten.’ Zo moet menig ontwerper hebben geredeneerd toen hij begon aan de realisatie van terrasluifels. De luifel van Tinel is het vernoemen waard, want die beschermt zowel een hele dag lang tegen de zon doordat hij mee opschuift, als tegen regen met behulp van zijn afvoersysteem.

(EK)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels