‘Schilders vragende partij dienstencheques’

‘Schilders vragende partij dienstencheques’

Nieuws

De invoering van dienstencheques voor industriejobs kan interessant zijn voor schilderwerken. Dat meldt Bouwunie in een reactie op het idee van vicepremier Johan Vande Lanotte van dienstencheques voor industriejobs.

De invoering van dienstencheques voor industriejobs kan interessant zijn voor schilderwerken. Dat meldt Bouwunie, de unie van het kmo-bouwbedrijf, in een reactie op het idee van vicepremier Johan Vande Lanotte van dienstencheques voor industriejobs.

Bouwunie pleit in de eerste plaats evenwel voor een structurele en directe lastenverlaging om de concurrentiekracht van de Belgische bedrijven te verhogen. Voka vindt het voorstel van vicepremier Vande Lanotte een druppel op een hete plaat voor de industriële bedrijven, maar Bouwunie vindt de invoering van de dienstencheques wél interessant voor schilderwerken.

“Het gaat om erg arbeidsintensieve werken. Een tegemoetkoming voor schilder- en behangwerken in particuliere woningen zou aanzienlijke terugverdieneffecten genereren. Dit betekent immers een lastenverlaging voor de werkgevers én vormt een ideaal strijdmiddel tegen het zwartwerk waartegen de reguliere schildersbedrijven moeten concurreren”, luidt het bij Bouwunie.

Volgens Bouwunie is het succes ervan bewezen, aangezien een “dergelijk systeem voor de uurlonen van de schilder- en decoratiebedrijven al bestond in 1999”. Voorwaarde is wel dat het dienstenchequesysteem zo eenvoudig mogelijk te gebruiken moet zijn voor de klanten en de schildersbedrijven, benadrukt Bouwunie. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels