Scholen bekennen kleur op hun muren

Nieuws

Het afgelopen jaar kozen scholen massaal voor opvallende kleuren op hun muren. Vooral turkoois, fuchsia en groen sloegen aan bij leerkrachten en leerlingen, zo meldt verfspecialist Levis. Vorig jaar lanceerde Levis de actie "De kleurrijkste school" in België, waarbij Levisklanten per aangekochte liter verf een vierkante meter verf kosteloos konden wegschenken aan de school van hun keuze.

1 op 3 scholen verfde mee Het gemeenschapsgevoel van velen werd aangewakkerd, want de actie bleek een ongezien succes. Talloze ouders, leerkrachten en sympathisanten staken de handen uit de mouwen om meer kleur te brengen in de Belgische scholen. Ongeveer een derde van alle kleuter- en basisscholen in ons land deed in 2012 mee en

Levis kreeg zelfs een pluim van Minister van Onderwijs Pascal Smet voor het leuke privé-initiatief om de Belgische scholen een hart onder de riem te steken in economisch moeilijke tijden.

Kleurexplosie in de klas

Scholen die verf ter beschikking kregen kozen duidelijk voor kleur. Naast wit- en beigetinten trokken de Belgische scholen resoluut de kleurkaart en gingen voor groen, roos, geel en blauw in de klas. De absolute toppers waren het groene ‘Mojito’ (met meer dan 10.000 l uitgedeelde verf!), het roze ‘Wilde Orchidee’ (met meer dan 2.600 l), het turkooise ‘Appelblauwzeegroen'(meer dan 2.400 l) en het okergele ‘Koolzaad’ (meer dan 1.400 l).

De uniforme grijze, beige of witte klaslokalen zijn dus voltooid verleden tijd en dat kan Levis enkel maar toejuichen. “Adding colour to people’s lives” is niet voor niets de missie van moederbedrijf AkzoNobel.

De kleurrijkste school 2013 Na het grote succes van de actie in 2012, komt er logischerwijs een vervolg. Ditjaar wil Levis nog meer mensen inspireren en engageren. Het merk wil daaromiedereen aansporen om meer kleur aan hun omgeving toe te voegen, omdat Leviservan overtuigd is dat kleur de wereld écht kan veranderen.

De doelstelling van het merk is dit jaar dan ook om alle kleuter- en basisscholen in ons land van een kleurrijke toets te voorzien. De leraars en directies zullen daarom gestimuleerdworden om hun verf- en kleurervaringen te delen via de sociale media om zo ook anderen te motiveren om hun grijze klaslokaal onder handen te nemen.

Scholen kunnen zich vanaf maart inschrijven via deze link.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels