Schrijf je in voor de Europese Aluminium Award competitie

Nieuws

Productie en verwerking van aluminium is voortdurend in ontwikkeling. Om de twee jaar worden deze innovaties beloond met de European Aluminium Award. Inschrijven kan nog tot 15 juni.

Productie en verwerking van aluminium is voortdurend in ontwikkeling. Om de twee jaar worden deze innovaties beloond met de European Aluminium Award. Inschrijven kan nog tot 15 juni.

Vanaf nu zijn organisatoren en partner organisaties als Aluminium Centrum Nederland, AluCenter Belgium, EAA, GDA en ALUMINIUM 2014 opnieuw op zoek naar producten en projecten waarin aluminium op een innovatieve manier is toegepast. Deelname staat open voor bedrijven, organisaties, instellingen en particulieren.

6 Awards voor Industriële & Consumentenproducten

De Europese Aluminium Award “Industrial Design & Engineering” wordt voor de negende keer georganiseerd en beslaat alle Industrial & Consumer Products. Zowel eindproducten als halffabrikaten kunnen worden ingezonden.

In 2014 zijn er 6 Awards te verdienen:

1. Design & Lifestyle

2. Lighting & Interior

3. Building & Architecture

4. Aerospace & Automotive

5. Marine & Offshore

6. Production Techniques, Tools & Machinery

Een overall jury prize zal worden toegekend aan de inzending met de meest opvallende bijdrage aan “Aluminium for Future Generations” .In de Design & Lifestyle categorie wordt er voor het eerst ook een ‘ publieksprijs ‘ gekozen via internet / social media.

Twee prijzen voor opkomend jong talent

In 2014 zal voor de derde keer de “Young Designers Prize” worden uitgereikt. Studenten en ontwerpers jonger dan 30 met creatieve ideeën en nieuwe oplossingen maken hier kans op. Het doel is om jong talent te ondersteunen .

In lijn hiermee zal de jury dit jaar voor het eerst de “Young Engineers Prize” toekennen. Dit is om gemotiveerde studenten , afgestudeerden en young professionals onder de 30 jaar te belonen voor hun creatieve ideeën en nieuwe oplossingen op het gebied van aluminium in Wetenschap – Technologie -Milieu en Wiskunde ( STEM) . Studenten en Young Engineers geboren op of na 1 januari 1984 kunnen zich inschrijven.

Onafhankelijke jury

De onafhankelijke internationale jury, bestaande uit vertegenwoordigers van wetenschap , design en media, wordt voorgezeten door prof. dr. Laurens Katgerman van de Technische Universiteit Delft. Vice-voorzitter is Vito Ora¸em , Managing Director van het Design Zentrum Nordrhein Westfalen . Alle gejureerde producten en projecten worden tentoongesteld op ALUMINIUM 2014 van 7-9 oktober in Messe Düsseldorf . De feestelijke prijsuitreiking zal hier worden gehouden op dinsdag 7 oktober .

De uiterste datum voor inschrijving is 15 juni 2014. (LP)

Voor meer info en het inschrijvingsformulier: www.aluminium-award.eu

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels