‘Screen je toekomstige buur niet via het internet, wandel zelf eens doorheen je nieuwe woonbuurt’

‘Screen je toekomstige buur niet via het internet, wandel zelf eens doorheen je nieuwe woonbuurt’

Nieuws

Tijdens Batibouw geeft Eric Cloes, hoofdredacteur van 'Ik ga bouwen & verbouwen', elke dag zijn visie op de bouwsector.

We konden het al afleiden uit de meest recente peiling onder onze lezers, en alle specialisten uit de vastgoedsector bevestigen het: locatie, locatie, locatie is nog steeds het eerste criterium bij de keuze van een nieuwe woning. Die is doorslaggevender dan de prijs of de stijl van het huis. Met behulp van tools als Google Maps en Street View kunnen we panden nu sneller evalueren en ons vanuit onze luie zetel een vrij nauwkeurig beeld vormen van de bouwomgeving en het groen rondom.

De nieuwe website realo.be gaat nog een stapje verder. Je krijgt er heel wat informatie aangeboden over de wijk waar je wilt gaan wonen. Naast praktische gegevens – nabijheid van openbaar vervoer, scholen en winkels – screent de website ook je “toekomstige buren”. En dat op basis van criteria als het gemiddeld inkomen, de leeftijdspiramide, het type gezinnen en de culturele diversiteit. De leeftijd of het inkomen van je buren kom je hoe dan ook niet te weten. De gegevens op de site zijn heel algemeen en gelden voor een hele wijk of zelfs een hele gemeente.

Het probleem met het internet is dat we door het bos soms de bomen niet meer zien. Wie wil weten of het in een wijk leuk wonen is, wandelt er nog steeds beter gewoon doorheen met wijd open ogen en oren. Haal rustig adem, wees nieuwsgierig en spreek gerust buurtbewoners en voorbijgangers aan. Zo kom je veel méér te weten dan op om het even welke website. Een wijk is in de eerste plaats een plek waar mensen leven, geen kwestie van cijfers en statistieken. Tenzij je plannen zou hebben om je in een ivoren toren terug te trekken, krijg je zo trouwens de kans om je buren te ontmoeten. Wie weet, groeit daar wel iets moois uit!

Eric Cloes

Hoofdredacteur

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels