Second Place Expo: de beurs voor het tweede verblijf

Recht en financiën

Second Place is de beurs voor zij die op zoek zijn naar een verblijf in het buitenland; als investering, vakantiewoning of effectieve woonst.

Steeds meer mensen investeren in een vakantiewoning. Zeker veertigplussers met een iets hoger dan gemiddeld inkomen van wie de kinderen het huis uit zijn durven al eens na te denken over een tweede verblijf in het buitenland. Voor hun ondersteuning is er de Second Place Expo die over meer dan 100 stands meer dan 27000 woningen en bouwprojecten in ongeveer 30 landen aanbiedt. Wie geïnteresseerd is in een woonst in het buitenland zal hier dus zeker zijn gading vinden.

Second Place wordt dit jaar al voor de dertiende keer georganiseerd en ziet het bezoekersaantal nog steeds stijgen. Vorig jaar bemerkte men een groot onderscheid tussen drie types kopers: zij die kopen voor puur vakantiegenot, een tweede groep hoopt een stek te vinden waar ze definitief naar toe kunnen emigreren en een derde categorie ziet de aankoop puur als investering. Vooral de zonnige en meer traditionele bestemmingen als Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal en Turkije doen het erg goed, maar ook voormalige Oostbloklanden winnen snel aan populariteit. Steeds meer en meer mensen verkennen deze regio en willen er investeren.

Second Place wil naast een uitgebreid aanbod aan standhouders ook een ontmoetingsplatform zijn binnen de 2de verblijven markt. Daarom organiseert de beurs enerzijds seminaries die informeren over financiële, juridische en fiscale aspecten die komen kijken bij de aankoop van een tweede verblijf. Gedurende drie dagen kunnen bezoekers terecht op tal van seminaries over deze kwesties.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels