Eengemaakte ruimtes: Slaapkamer of badkamer

Eengemaakte ruimtes: Slaapkamer of badkamer

Badkamer en wellness

De grenzen tussen de badkamer en de slaapkamer vervagen, functionaliteit staat voorop.

Dankzij onder meer lofts zijn grote, eengemaakte ruimtes tegenwoordig erg in trek. Dat geldt ook voor de moderne badkamer. Daar maakt de traditionele inrichting plaats voor nieuwe concepten. De grenzen met andere vertrekken vervagen, functionaliteit staat voorop.

Een open keuken die overgaat in de zitkamer was het eerste succesverhaal. En nu maakt een nieuw ruimtelijk concept furore: badkamer en slaapkamer die in elkaar overvloeien. Een verleidelijk concept dat in de vakpers veel weerklank krijgt. Een dergelijke inrichting biedt immers een aantal voordelen: meer ruimte, meer licht en een over het algemeen vlottere circulatie.

Toch enkele kanttekeningen! Zo is het concept ideaal voor een grote slaapkamer of een logeerkamer, kamers die daardoor veel aan intimiteit zullen winnen. Uit veiligheidsoverwegingen evenwel te mijden in kinderkamers.

Als het om een renovatie gaat, moet je ook rekening houden met technische problemen wat betreft de aan- en afvoer van water. Soms moeten radiatoren en elektrische leidingen zelfs worden verplaatst. Bij voorkeur gaat het om voldoende grote ruimtes, al kan zelfs een kleinere oppervlakte volstaan om een wastafel of een douche te installeren.

U kan ook kiezen voor de oplossing die vaak in suites van luxehotels wordt gehanteerd: gedeeltelijk een scheidingswand met glastegels of brede schuifdeuren. Op die manier respecteert u de ruimte en kan het licht ongehinderd binnenstromen.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels