Sleepy: er zit meer in een dekbed dan u denkt

Sleepy: er zit meer in een dekbed dan u denkt

Nieuws

U kiest uw dekbed in functie van de vulling, uw lichaamsbehoeften (en die van uw partner), uw kamertemperatuur, het seizoen van het jaar, het onderhoud, ... .

Als natuurliefhebber kunt u uw gading vinden in de verschillende donsdekens en natuurdekbedden met wildzijde en kameelhaar. U staat liever zelf voor de was in? Kies dan een synthetisch dekbed. De Thinsulate dekbedden vormen het paradepaardje onder de synthetische dekbedden. Ze zijn gemaakt uit hoogstaand synthetisch hightechmateriaal (zie ook winter- en sportkledij: duurzaam en sterk).

Bij de keuze van uw dekbed, houdt u best rekening met:

 • hoe het aanvoelt
  Een donsdeken voelt heel licht aan, een synthetisch dekbed al iets zwaarder en een natuurdekbed voelt het zwaarste aan.
 • uw lichaamstemperatuur en de kamertemperatuur
  De ideale temperatuur in de slaapkamer ligt tussen 16° C en 18° C.
  Indien u snel kou krijgt of in een heel frisse kamer slaapt, kiest u beter een warmer dekbed.
  Indien u het snel warm hebt of liever in een verwarmde slaapkamer slaapt, kiest u best een koeler dekbed.
 • het onderhoud
  U kunt een synthetisch dekbed regelmatig zelf wassen. Een donsdeken heeft om de 5 jaar een professionele donsreiniging nodig, maar gaat wel langer mee. en natuurdekbed brengt u best naar de droogkuis.

Gaat uw dekbed ook regelmatig alleen op stap in uw dekbedovertrek?

Gebruik dan de Sleepy bedbretel. Zo blijft uw dekbed altijd mooi in uw dekbedovertrek zitten, ook tijdens woelige nachten. Keer uw overtrek binnenste buiten. Bevestig de bedbretel aan de bovenste hoekpunten van het dekbed. Bevestig de andere kant van de bedbretel aan de hoekpunten van de overtrek. Trek de overtrek over het dekbed heen.

Vermijd vechtpartijen en ga voor duocomfort

Wordt er in bed gevochten om het dekbed? Heeft u het snel warmer dan uw partner of net omgekeerd? Kies dan voor twee aparte eenpersoonsdekbedden: voor elk wat wils!

Deelt u de lakens uit in de zomer?

Indien uw dekbed veel te warm is in de zomer, hoeft u het niet in te ruilen voor een lege dekbedovertrek of laken. Een zomerdekbed is ideaal voor de zomer: lekker licht en fris, goed ventilerend en vochtregulerend en u heeft toch nog altijd het gevoel onder een ‘deken’ te slapen. Sleepy heeft verschillende zomerdekbedden: zomerdonsdeken, dekbed kameelhaar extra light, synthetisch Thinsulate light en Sleepyfill light.

Eén dekbed voor het hele jaar door?

Kies een kombi vierseizoenen dekbed. Het bestaat uit 2 delen: het dunnere gedeelte is lekker fris en licht voor de zomer. Het dikkere gedeelte is ideaal voor het tussenseizoen. En de combinatie van de twee is lekker warm in de winter.

Let bij de aankoop van een dekbed op het volgende:

 • vraag advies
 • voel aan verschillende dekbedden en probeer ze uit in de winkel
 • houd rekening met onderhoudstips (Zelf wassen of laten reinigen)
 • let op uw persoonlijke behoefte en die van uw partner (Ga voor duocomfort)
 • meet uw bed voor u naar de winkel gaat
 • kies een dekbed dat breed en lang genoeg is

Slapen onder een wolk met een donsdeken

Een donsdeken is vederlicht en soepel voor een maximale bewegingsvrijheid. Een goed donsdeken is perfect thermo-isolerend: warm in de winter en koel in de zomer. Bovendien is het goed vochtregulerend en ventilerend.

Vergis u niet: de donsdekens van Sleepy zijn antihuisstofmijt

Als u allergisch bent voor de huisstofmijt hoeft u zich het comfort van een donsdeken niet te ontzeggen. De Sleepy donsdekens zijn antihuisstofmijt. Door hun heel dicht geweven katoenen tijk van zeer hoge kwaliteit dringt de huisstofmijt niet door in de vulling. Bovendien overleeft de huisstofmijt niet in dons.

Hoe weet u of u een kwalitatief goed donsdeken heeft?

Een donsdeken is in feite een mengeling van dons en veren. De donsvlokken zorgen voornamelijk voor de isolatie. De veertjes geven uw donsdeken een zeker ‘gewicht’ en veerkracht.

De kwaliteit van een donsdeken is afhankelijk van de verhouding tussen donsvlokken en veren. Hoe meer donsvlokken in verhouding tot de veren, hoe lichter en kwalitatief beter uw donsdeken. Hoe groter de donsvlokken, hoe beter de isolatie van uw donsdeken. Ganzendons is kwalitatief beter dan eendendons daar de donsvlokken groter zijn en dus beter isoleren. Hoe hoger de vulkracht van het donsdeken, hoe kwalitatief beter.
U vindt bij Sleepy verschillende donsdekens met vullingen van 100% zuivere dons, met extra slaapcomfort door de fijnste tijken.

Elk Sleepy donsdeken draagt een erkend kwaliteitslabel: Traumpass. De beste garantie voor jarenlang slaapcomfort.

Is de tijk, het ‘kleed’ van uw donsdeken, van belang?

De tijk(de ‘hoes’ waar de vulling inzit) van een donsdeken bepaalt mee de zachtheid van uw donsdeken. Er bestaan verschillende kleuren tijken: wit, ecru, mint, aqua, … . Zeer fijn dichtgeweven tijken van hoge kwaliteit zorgen er bovendien voor dat de huisstofmijt niet
kan doordringen in uw donsdeken. Tussenschotten in de tijk zorgen voor een perfecte verdeling van het dons. Een opstaand randje aan de zijkanten zorgt voor extra comfort, een betere isolatie en vochtregulering.

Stop uw donsdeken nooit in de wasmachine

Uw donsdeken verdient om de 5 jaar een professionele reinigingsbeurt w donsdeken overleeft een wasbeurt in de wasmachine niet. Uw donsdeken verdient om de 5 jaar een professionele reinigingsbeurt voor een langere levensduur. De tijk van uw donsdeken wordt opengemaakt en leeggeschud. De inhoud wordt gereinigd, ontsmet, ontstoft en eventueel bijgevuld. De tijk wordt apart gewassen, of indien nodig, vervangen of hersteld. Resultaat: een zo goed als nieuw donsdeken waar u weer jaren plezier van heeft. Schud uw donsdeken regelmatig op en verlucht het regelmatig, wel nooit in volle zon of bij mistig weer. U bent bij Sleepy altijd welkom voor een professionele reinigingsbeurt van uw donsdeken (ook voor niet-Sleepy donsdekens).

Een speciale slaapkamer voor de zomerslaap van uw donsdeken

Bewaar uw donsdeken nooit in een plastieken zak. Plastiek is niet luchtdoorlatend, waardoor eventueel vocht niet kan ontsnappen. Dit kan leiden tot schimmelvorming. Bij Sleepy vindt u handige opbergtassen van nonwoven materiaal om uw deken in de beste omstandigheden op te bergen. Deze zijn beschikbaar in 2 maten.

Wees voorzichtig met uw donsdeken

Behandel uw donsdeken steeds met zachtheid. Ga uw donsdeken nooit met een mattenklopper of een stofzuiger te lijf. Plof er niet met uw volle gewicht in.

Wat is de levensduur van een donsdeken?

Een donsdeken van goede kwaliteit gaat, wanneer bovenvermelde onderhoudsadviezen zijn opgevolgd, zo’n 15 jaar mee.

vraag info via info@sleepy.be of surf naar www.sleepy.be

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels