Bekijk de galerij Sneeuwwitte blok

Sneeuwwitte blok

Nieuwbouw open

Het ontwerpbureau Geldhof-Decoene Architecten ontwierp in Oostduinkerke een sneeuwwitte woonblok.

Het ontwerpbureau Geldhof-Decoene Architecten ontwierp in Oostduinkerke een sneeuwwitte woonblok. Van op de woonverdieping kijk je zo in het natuurgebied Doornpanne. Eenvoud en uitstraling, gebald in een krachtig ontwerp!

Dit project, een vrijstaande nieuwbouw woning, ligt in een typische Vlaamse verkaveling maar met één groot voordeel: in een doodlopende straat. Voor de bewoners betekent dat rust en kalmte, het hele jaar door. De woning dateert reeds uit 2007 maar heeft dankzij haar verzorgde ontwerp ruimschoots de tijd doorstaan. Architectuur is nooit tijdloos, zoals vele woonbladen vaak beweren. Architectuur staat in de tijd en ontsnapt niet aan verval. Ook deze woning niet. Maar het neomodernistische ontwerp zit fijntjes in elkaar en daar kan alleen de hand van een goede ontwerper achter zitten.

Architect Wouter Geldhof en zijn vrouw Kathy Decoene weten elk ontwerp op een spitse manier te benaderen en ruimtelijk te formuleren. Daarvoor onderzoeken ze niet alleen het bouwen maar evenzeer het wonen van de opdrachtgever. Dat blijkt duidelijk aan de indeling en de configuratie van zowel de innerlijke als de uiterlijke ruimte van dit project. Gendertheorieën beweren dat mannen de publieke ruimte bestieren en dat vrouwen de innerlijke ruimte van de woning bepalen. Een leuke gedachte die te denken geeft, zeker in dit project ontsproten uit het brein van een architectenkoppel…

Philip Willaert

De volledige tekst en plannen kan u vinden in nummer 362 dat nu in de winkels ligt.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels