Sociale Groene Lening verlengd in Brussel

Nieuws, Recht en financiën

Leefmilieu Brussel trekt extra middelen uit voor energiebesparende werken bij gezinnen met een laag inkomen.

Energiebesparende investeringen aan de woning zijn investeringen die op termijn heel wat geld kunnen uitsparen. Uiteraard moet men hiervoor de financiële middelen ter beschikking hebben, wat niet voor iedereen evident is.

Daarom is twee jaar geleden Leefmilieu Brussel een partnerschap aangegaan met de coöperatieve voor alternatief krediet, Credal, om de gezinnen met een laag inkomen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een sociale groene lening aan te bieden.

Samen met een aantal gewestelijke premies maakt deze renteloze lening energiebesparende werken (isolatie, ventilatie, verwarming) toegankelijk voor dergelijke gezinnen.

Extra middelen

Gezien het grote succes – 1,3 miljoen euro besteed aan energiebesparende werken – heeft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest beslist om nog meer gezinnen van deze maatregel te laten genieten, ongeacht ze eigenaar of huurder zijn van het pand waarin ze wonen.

Credal krijgt daarvoor 4 miljoen euro ter beschikking om energiebesparende werken te financieren. Dat betekent dat in de toekomst zo’n 500 Brusselse gezinnen geholpen kunnen worden om hun woning beter te isoleren, wat resulteert in een groter comfort en energiebesparing. Een initiatief van het Brussels Ministerie van Leefmilieu en Energie.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels