Staat de koelkast in jouw keuken wel ingesteld op de juiste temperatuur?

Staat de koelkast in jouw keuken wel ingesteld op de juiste temperatuur?

Keuken

Om je voedsel op een veilige manier te bewaren is het noodzakelijk om het toestel op de juiste temperatuur in te stellen. De ideale temperatuur voor een koelkast is 4 graden Celsius.

De perfecte temperatuur

De perfecte temperatuur binnenin een koelkast bedraagt 4 graden Celsius, zo krijgen bacteriën en schimmels geen kans om te groeien. In ieder geval: het mag nooit warmer worden dan 7 graden Celsius binnenin de frigo.

De ideale stand

De temperatuur van een koelkast regel je met een vaste knop, waarbij het principe geldt: hoe hoger je de stand draait, hoe kouder het in de frigo zal worden. Let wel op: hoe hoger je de knop draait, hoe kouder het wordt en hoe meer energie je zal verbruiken. Ideaal is het om de frigo op stand 3 te zetten (als hij tot 5 gaat) of de knop te draaien op 6 wanneer de frigo 10 mogelijke temperatuurstanden heeft.

Wat bij warm weer?

Bij warmer weer kan het zeker geen kwaad om de knop een standje hoger te draaien, waardoor de temperatuur binnenin de koelkast zal dalen. Zo blijven drankjes en eten lekker fris. Er bestaan ook frigo’s met vakken voor groenten en vlees, waarvan de temperatuur automatisch iets lager ligt dan in de rest van de koelkast. Door de aangepaste temperatuur kan je groenten, fruit en vlees langer bewaren. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels