Stad Gent wil belasting op studenten die gezinswoningen huren

Stad Gent wil belasting op studenten die gezinswoningen huren

Immo, Nieuws

De stad Gent wil een tweede verblijfsbelasting invoeren voor studenten die samen een gezinswoning huren in plaats van een studentenkamer, en daardoor schaarste creëren op de woningmarkt.

Dat heeft de nieuwe bestuursploeg beslist, meldt het Gentse studentenblad Schamper. In het bestuursakkoord van de Gentse coalitie werd de mogelijkheid van de belasting al aangehaald. “We gaan na of de tweede verblijfsbelasting ook kan toegepast worden op studenten die in gezinswoningen in plaats van studentenkamers wonen”, stelden de coalitiepartners.

Het nieuwe stadsbestuur wil de belasting voor studenten in gezinswoningen invoeren vanaf het volgende academiejaar, aldus het kabinet van schepen van Wonen Tom Balthazar. Studenten die samen een gezinswoning huren maar nog thuis gedomicilieerd staan, zullen dan een tweede verblijfsbelasting moeten betalen. Over het bedrag van de belasting en de uitwerking ervan is er nog geen akkoord.

De PVDA verzet zich alvast tegen de belasting. “In plaats van studenten te straffen die samen een huis huren, zou het stadsbestuur zich beter eerst en vooral zorgen maken over het tekort aan betaalbare studentenhuisvesting in Gent”, zegt de Gentse PVDA-voorzitter Tom De Meester. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels