Stadshal Gent zorgt voor gemengde reacties

Stadshal Gent zorgt voor gemengde reacties

Immo, Nieuws

Dit weekend is de omstreden stadshal op het Emile Braunplein in Gent officieel ingewijd. Maar niet iedereen in de stad is even enthousiast over deze 'schaapstal'.

Dit weekend is de omstreden stadshal op het Emile Braunplein in Gent officieel ingewijd. Maar niet iedereen in de stad is even enthousiast over deze ‘schaapstal’.

Zaterdag is de nieuwe stadshal op het Emile Braunplein feestelijk ingehuldigd. Dit gebouw werd ontworpen door het Gentse architectenbureau Robbrecht & Daem – Marie-José Van Hee en maakt deel uit van het KoBra-project. De realisatie van dit ontwerp lokte de afgelopen maanden heel wat protest uit omdat het volgens de tegenstanders het zicht naar het historische belfort belemmerd.

In de volksmond wordt de constructie wel eens ‘de schaapstal’ genoemd en de actiegroep ‘Gent Bleit’ ging nog een stap verder: tijdens de officiële opening plaatsten ze twee schapen onder de constructie en organiseerden ze een ludieke rouwstoet. Op die manier wouden ze hun ongenoegen laten blijken over de inplanting van dit gebouw op het Emile Braunplein. Het zal alvast een aanpassing worden de komende voor de Gentenaars wanneer ze dit plein betreden. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels