Stel uw inspiratieroute op tijdens ‘Mijn Huis Mijn Architect’

Nieuws

Tijdens de 13e editie van 'Mijn Huis Mijn Architect' stellen 170 bouwheren hun inspirerende woningen open voor mensen op zoek naar wooninspiratie.

Op 29 en 30 september vindt het dertiende openhuizenweekend ‘Mijn Huis Mijn Architect’ plaats. Over heel Vlaanderen en Brussel stellen 170 bouwheren hun deur open voor mensen op zoek naar woon- en bouwinspiratie. Renovatie of nieuwbouw, in de stad of in het groen, van passief rijwoning tot gerestaureerde vierkantshoeve: Mijn Huis Mijn Architect nodigt uit om een ‘inspiratieroute’ op maat samen te stellen. Het initiatief gaat uit van de Orde van Architecten – Vlaamse Raad.

Compact bouwen

Specifieke aandacht gaat dit jaar naar budgetvriendelijke en/of compacte woningen en de creatieve oplossingen die daarmee gepaard gaan. De organisatie stippelt ook inspiratieroutes uit rond een bepaald thema. Zo kan je op ontdekkingstocht rond energiezuinig bouwen, renovatie, compact wonen, enz.

Uiteraard speelt de architect een centrale rol. Het is dan ook de bedoeling om kandidaat-(ver)bouwers in contact te brengen met een geschikte architect. Architect Lander Van Wassenhove: “Architectuur kan je volgens ons niet uitleggen met een foto en beschrijving, dat moet je beleven. En dat is de grote meerwaarde van Mijn Huis Mijn Architect. Bovendien vertel je ter plaatse het ‘verhaal’ achter het concept: hoe bepaalde materialen of technieken passen in een oplossing op maat van de situatiefactoren.”

Deelnemen

Om deel te nemen, is het nodig vooraf te registreren via de website. Pas na registratie krijgt de bezoeker voor het eerst toegang tot de mobiele website waar alle projecten met omschrijving en foto’s terug te vinden zijn. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels