Sterrenchefs testen de keukens op Batibouw

Keuken

Als er één Heizelpaleis is waar letterlijk alle zintuigen verwend zullen worden, dan is het wel dat van de keukens. Want in Paleis 11 kunnen bezoekers de nieuwste keukens niet alleen voelen en zien, maar dankzij de sterrenchefs die de toestellen er zullen testen en demonsteren wordt ook hun reukzin en smaak verwend.

De keuken dient niet langer alleen om te koken, maar ook om te aperitieven, huiswerk te maken of te eten. Daarom beschikken veel keukens tegenwoordig over een multifunctionele bar en een stel barkrukken. Want de keuken is voor veel mensen de ideale plek om na een drukke werkdag lekker te ontspannen. Bovendien versterkt de hedendaagse hype rond koken en gezond eten dit gevoel nog.

Ook in de keuken wint personalisatie aan belang. Zo brengen steeds meer merken een keuken op de markt die iedereen naar hartenlust zelf kan samenstellen uit losse elementen. Die kunnen bij een verhuis eventueel zelfs mee worden genomen.

Dat steeds meer fabrikanten ietwat voorzichtig andere kleuren aanbieden dan enkel wit, past in diezelfde tendens. Zo duikt zwart steeds vaker op voor werkbladen, keukenkasten en ook kranen.

Noodzakelijk voor een keuken die deel uitmaakt van de living, is gecontroleerde orde. Want als letterlijk alles bovenop moet blijven staan, ziet het geheel er slordig uit. Daarom proberen fabrikanten de bergruimte in kasten te maximaliseren, zodat ook in kleine ruimtes orde kan heersen.

Tot slot wordt de keuken steeds slimmer. Zo zijn er in de hedendaagse keuken standaard oplaadpunten voor de smartphone of tablet voorzien. En wie dacht dat het niet beter kon worden: ook de bijhorende boodschappenlijstjes maakt de oven voor jou. Ontdek alle nieuwigheden uit de keuken in Paleis 11 van Batibouw.

Een bijdrage van de organisatie van Batibouw

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels