Steun voor energiezuinige projecten in Limburg

Nieuws

In Limburg wordt een wedstrijd georganiseerd die projecten zal subsidiëren waarbij bedrijven op een slimme manier energiestromen uitwisselen.

In de ambitie om tegen 2020 een klimaatneutrale provincie te worden, heeft het provinciebestuur een projectoproep gelanceerd die consortia van bedrijven moet aanmoedigen tot samenwerking rond energie.

Inspirerende projecten

Samen met het VITO, POM Limburg en Cleantechplatform.be werd een wedstrijd uitgewerkt, waarbij ondernemingen die samen op een slimme manier energiebesparende maatregelen nemen, hun project kunnen indienen.

Het moet gaan om demonstratie-opstellingen die nadien als voorbeeld van innovatieve technieken of als inspiratie kunnen dienen voor andere bedrijven. Een onafhankelijke jury zal uiteindelijk de drie beste voorstellen selecteren en hen belonen met een maximale subsidie van 66.000 euro. VITO betaalt hier 40.000 euro per project voor, de provincie Limburg 26.000 euro.

De bedrijven zelf zijn verplicht om hier bovenop minstens 34.000 euro bij te dragen. De ideeën moeten bij het VITO worden ingediend voor 16 april 2012. Een maand later wordt bekendgemaakt wie de toelage mag verwachten. De looptijd van de slimme energieprojecten mag maximaal één jaar bedragen. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels