Sto en Wienerberger ontwikkelen StoTherm Brick

Isolatie, Nieuws

Marktleiders Sto NV en Wienerberger sloegen de handen in elkaar om een na-isolatiesysteem voor buitengevels te ontwikkelen: StoTherm Brick.

Met StoTherm Brick kan een woning geïsoleerd worden aan de buitenzijde, en toch zijn bakstenen gevelbeeld behouden. Sto en Wienerberger willen zo tegemoet komen aan de typische ‘bakstenencultuur’ in ons land enerzijds en de stijgende vraag naar buitenisolatie anderzijds.

Het land van de baksteen

België is zonder twijfel hét land van de baksteen. Er is dan ook vraag naar een systeem voor het na-isoleren aan de buitenkant dat tegelijk esthetische en duurzaam is en toelaat het traditionele ‘bakstenen-gevelbeeld’ te behouden. Sto NV, al jaar en dag pionier op vlak van na-isolatie met sierpleister, en Wienerberger NV, toonaangevend producent op het vlak van baksteen, besloten daarom de handen in mekaar te slaan.

Het resultaat is StoTherm Brick, een innovatief systeem dat het uitzicht en de eigenschappen van traditioneel metselwerk combineert met optimale thermische prestaties. De na-isolatie van de gevel gebeurt met geëxpandeerd eps, een wapeningslaag en vervolgens steenstrippen die op kleefmortel worden bevestigd.

Meer constante temperatuur

In tegenstelling tot binnenisolatie, garandeert buitenisolatie een meer constante temperatuur van de muren en een optimale benutting van hun warmte-accumulerend vermogen, en beperkt het risico op koudebruggen.

Gino Gailliaert (Sto) en Katrien Nottebaert (Wienerberger): “Met dit systeem wilden we de handen in elkaar slaan om in te spelen op een heel specifieke nood van de markt. De nieuwbouwmarkt doet het goed op vlak van isolatie, maar op de renovatiemarkt ligt nog een heel braakliggend terrein. Dààr kunnen grote besparingen gerealiseerd worden. Bij Wienerberger en Sto beslisten we daarom om samen te werken, waarbij we de research, de verkoop en de marketing gemeenschappelijk aanpakken.”

De steenstrippen binnen het StoTherm Brick systeem zijn brandveilig, stabiel en vorstbestendig en behouden zelfs na verloop van vele jaren al hun kwaliteiten. Ze zijn beschikbaar in een brede waaier aan formaten, kleuren en aspecten. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels