Studentenhuis met ‘mandengevel’ in Parijs

Nieuws

De met planken beklede balkons geven de gevel een dynamische uitstraling en bieden alle inwoners uitzicht in een andere richting.

In de Franse hoofdstad staat sinds kort een studentenflat met een opmerkelijke gevel. Het gebouw is gebouwd met verschillende ‘manden’ op elkaar. De met planken beklede balkons geven de gevel een dynamische uitstraling en bieden alle inwoners uitzicht in een andere richting.

Dit opmerkelijke architecturale project is ontworpen door OFIS Arhitekti. Dit is een ontwerpersbureau uit Slovenië, maar gevestigd in Parijs. De plannen werden getekend in 2008 en dit jaar werd het gebouw opgeleverd. Kostenplaatje: 17,5 miljoen euro. Met dit ontwerp wil het architectenbureau studenten een aangename omgeving aanbieden om te wonen, studeren en elkaar te ontmoeten.

Het woongebouw bestaat uit 192 identieke studio’s van 35 vierkante meter en elke studio heeft een rechthoekige omvang. De studio’s zijn als blokken op elkaar geplaatst. De verschillende gepositioneerde mandvolumes geven het gebouw een sterke uitstraling en reduceren diens schaal. De zijkant van het gebouw is bekleed met een 3D-gevel met metalen gaaswerk. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels