Studiedag gaat dieper in op leegstandbestrijding van commercieel vastgoed

Studiedag gaat dieper in op leegstandbestrijding van commercieel vastgoed

Nieuws

Gemiddeld staat zo'n 7.4% van de winkelruimtes en kantoren leeg. Tijdens een studiedag wil CIB Vlaanderen deze opvallende tendens bespreken en samen met politici en investeerders nadenken over oplossingen.

De leegstand van winkels en kantoren is alweer toegenomen, ook de structurele leegstand is aanzienlijk. De studiedag van CIB Vlaanderen wil dieper ingaan op de ‘facts and figures’ omtrent commerciële leegstand. Een onderzoek naar leegstand bij eigenaars van leegstaande handelspanden staat onder meer op de planning.

Daarnaast zal er ook een gesprek plaatsvinden waarbij vertegenwoordigers van de vastgoedsector in dialoog gaan met politici en investeerders. Hoe pakken steden en gemeenten het probleem aan? Wat betekent de leegstand voor de huurprijzen? Hoe creatief wordt omgegaan met herbestemming en hergebruik van vrijgekomen sites? Welke extra inspanningen worden door steden en gemeenten gedaan om de leegstand te bestrijden? Hoe en in welke mate kan de overheid hiervoor subsidies toekennen? Welke zijn vandaag de knelpunten voor investeerders? Kan het beleid een antwoord bieden op hun vragen? En wat kan de vastgoedsector betekenen in dit geheel?

Meer info over deze studiedag is terug te vinden op de website van CIB Vlaanderen.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels