TEAM 7 presenteert houten bed zonder metalen hoekverbindingen

TEAM 7 presenteert houten bed zonder metalen hoekverbindingen

Interieur

Met het nieuwe bed 'lux' van TEAM 7 heeft dit ontwerpersteam het klassieke bed volledig herdacht. Het eindresultaat is een volledig houten bed, er is zelfs geen hout gebruikt bij de hoekverbindingen, met een avant-gardistische uitstraling.

‘Lux’ is een nieuw bed van TEAM 7 waarbij er heel wat aandacht ging naar het ontwerp van dit meubel. Er werd gekozen voor natuurhout, dat in rechte lijnen werd toegepast. Bovendien werd er in de constructie niets van metaal gebruikt, zelfs niet om de poten van het bed met elkaar te verbinden. Hierdoor is het bed niet enkel nuttig, maar krijgt het ook een sterke decoratieve of esthetische functie.

Kenmerkend voor dit bed is het vormingselement de driehoek die zowel in de poten als in de afschuinende zijdelen van het massieve kader terug te vinden zijn. Tot in het laatste detail van dit bed werd het hout en de geometrie volledig doorgetrokken. Dit zorgt voor een look uit de avant-garde periode.

Lattenbodems en matrassen

Het lux-bed is geschikt voor verschillende bedsystemen, lattenbodems en matrassen. Bij het bed werden ook bijpassende nachtkastjes gemaakt en een ladencommode met houten of glazen fronten en met of zonder houten handgrepen. In totaal heb je de keuze uit zes verschillende houtsoorten en 23 lederkleuren (het hoofdeinde van het bed kan namelijk ook met leder ingekleed worden). (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels