Bekijk de galerij Thonet: designklassieker in een nieuw, weerbestendig jasje

Thonet: designklassieker in een nieuw, weerbestendig jasje

Decoratie en meubilair, Nieuws

Wanneer het op designgeschiedenis aankomt, kun je niet om de Duitse meubelfabrikant Thonet heen. De ontwikkeling van een speciale coating, ThonetProtect, maakt de stalen buisklassiekers volledig uv-bestendig, waardoor ze weer en wind aankunnen.

Michael Thonet, die zijn werkplaats oprichtte in 1819, bedacht namelijk niet alleen een techniek om massief beukenhout te buigen en zo stoelen in groten getale te produceren, hij was ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de stalen buismeubelen. Daarvoor werkte hij samen met intussen beroemde Bauhausarchitecten als Mart Stam, Ludwig Mies van der Rohe en Marcel Breuer. Die stalen buisklassiekers, waaronder de stoelen S33, S34 en S533, bijzettafel B9 en loungestoel S35, zitten nu in een nieuw jasje.

De ontwikkeling van een speciale coating, ThonetProtect, maakt de meubels volledig uv-bestendig, waardoor ze weer en wind aankunnen. Bovendien zijn de combinatiemogelijkheden binnen deze Thonet All Seasons-collectie dankzij de uitgebreide kleurenopties – zeven kleuren voor het staal, twaalf voor het textiel en de kussens – eindeloos. Wie de meubelen met eigen ogen wil zien, kan daarvoor terecht in de gloednieuwe Thonet-showroom in Antwerpen (Riemstraat 31).

www.thonet.de

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels