Tiende editie Open Wervendag in het vooruitzicht

Nieuws

Op 22 mei vindt opnieuw de Open Wervendag plaats, waarbij het grote publiek bouwprojecten kan bezoeken. Het is dit jaar de tiende keer dat de sector de deuren opent.

Bijna tweehonderd bouwbedrijven zullen in heel het land bouwprojecten aan het grote publiek tonen onder de slogan “Ook zot van de bouw?”.

Het aanbod is zeer divers: van energieneutrale gebouwen tot megagrote infrastructuurprojecten met nieuwe stations, tunnels en fietspaden, voetbalstadions, watersportinfrastructuur, baggeractiviteiten, ultramoderne ziekenhuizen en woonzorgcentra van de toekomst, scholen van morgen, cultuur- en nieuwe themaparken, markante iconische gebouwen, restauraties van historische gebouwen en erfgoed, maar er is ook veel aandacht voor energiezuinig en duurzaam (ver)bouwen.

Open Wervendag is ook een gelegenheid om het grote publiek eraan te herinneren dat de bouwsector zelfs in crisistijd één van de belangrijkste werkgevers van het land is. Vorig jaar trok Open Wervendag 75.000 bezoekers. Bezoek de website voor meer informatie. (Belga)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels