Tiendelige reeks: Bouwen in tijden van crisis?

Tiendelige reeks: Bouwen in tijden van crisis?

Nieuws

Eric Cloes, hoofdredacteur van Ik ga Bouwen, zegt dat de omstandigheden om te bouwen meer dan ooit gunstig zijn.

Ja! De condities om te bouwen of renoveren – ondanks de periode van crisis waar we ons in bevinden – zijn relatief gunstig. Zoals de Confederatie Bouw reeds stelde is de prijs van bouwkosten de laatste jaren minder snel gestegen.

Vandaag bouwen is dus niet veel duurder dan vier jaar geleden. Bovendien is de hypothecaire rente historisch laag. Ten slotte maakt de verwachte vertraging van de economische activiteit in de bouwsector de broedplaats voor concurrentie moeilijker. Er zijn veel aannemers, die door de crisis hun activiteiten zien dalen, en daarom meer gunstige tarieven aanbieden aan klanten.

Kortingen

Ook aan de kant van fabrikanten van bouwmaterialen zien we dit gebeuren. Men biedt producten aan met serieuze kortingen, zeker en vast in de periode voorafgaand aan Batibouw.

Deze promoties kunnen, toch voor een deel, het wegvallen van de overheidssteun voor energiebesparende maatregelen compenseren. Zeker nu men in de regio’s volop bezig is met het vermeerderen van premies en subsidies.

Hoe dan ook, bouwen en renoveren zal altijd een serieuze investering zijn. Wees waakzaam en bekijk heel aandachtig uw financiële situatie voor u aan uw bouwavontuur begint. Heeft u stabiel werk? Hoeveel kan u maandelijks sparen? Deze fase van pre-analyse is cruciaal want een paar tegenvallen kunnen u op lange termijn zuur opbreken.

Eric Cloes, hoofdredacteur van Ik ga Bouwen

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels