Tiendelige reeks: Energieprijzen

Nieuws

Volgens de Vlaamse Confederatie Bouw zijn er veel twijfels en vragen bij kandidaat-bouwers, ondanks het gunstig bouwklimaat. Ik ga Bouwen bekijkt elke dag een factor die een invloed kan hebben op uw beslissing om te bouwen. Vandaag: energieprijzen

Uit de marktmonitor van de Vlaamse regulator voor energie (vreg) blijkt dat de gemiddelde prijs van de standaardleveranciers en de gemiddelde prijs van de contracten onophoudelijk gestegen zijn vanaf augustus 2010 tot en met mei 2011.

Sterker stijgen dan inflatie

Ook de Vlaamse Confederatie Bouw bevestigt deze trend. “De fossiele brandstoffen hebben met de zware economische crisis van 2009 wel even een knik gekend maar liggen intussen weer 11,7% hoger dan in 2007. Die zijn dus sneller gestegen dan de consumptie-index die van 2007 tot 2011 met 10,5% toenam. Op lange termijn zullen de energieprijzen sterker blijven stijgen dan de inflatie”, aldus Marc Dillen van de Vlaamse Confederatie Bouw.

‘Isoleren is beste vorm van pensioensparen’

Hij meent dan ook dat een duurzame nieuwbouw zeker en vast zal lonen op lange termijn. “Een goed geïsoleerde woning is eigenlijk de beste vorm van pensioensparen”, meent Dillen.
De voordelen van een duurzame woning gelden natuurlijk ook in het geval van een renovatie.

Het is dus de vraag of het goedkoper is om een ouder huis om te bouwen tot een duurzame woning of om zelf een duurzame nieuwbouw te bouwen. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels