Tijdstip bouwverlof hangt af van regio

Nieuws

Zoals elk jaar neemt de Vlaamse bouwsector vakantie in juli. Afhankelijk van de regio sluiten de bouwbedrijven op andere tijdstippen. Nieuw is dat dit nu in 4 stadia gebeurt.

De bouwbedrijven gevestigd in Brussel-Halle-Vilvoorde zijn al sinds 2 juli met vakantie. Voor de provincie Antwerpen en de regio’s Leuven en Sint-Niklaas start de bouwvakantie op 9 juli. In de provincies Limburg, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen begint het jaarlijkse bouwverlof op 16 juli. Met uitzondering van de kantons Hamme en Lokeren waar deze pas op 23 juli start.

Alle werknemers werkzaam in de bouwsector zullen kunnen genieten van een vakantie gedurende drie weken. In de regio Brussel-Halle-Vilvoorde, sluiten de bouwbedrijven wegens jaarlijkse vakantie gedurende vier weken.

De sluiting wegens jaarlijkse vakantie is slechts een aanbevolen collectieve regeling. Wie wil, mag daarvan afwijken. Dit is bijvoorbeeld het geval voor bepaalde bedrijven die wegeniswerken verrichten om ervoor te zorgen dat er geen verkeershinder meer is tegen september. Afwijken van de collectieve sluitingsperiode gebeurt voor de rest niet vaak, enkel als het echt noodzakelijk is, omdat de collectieve regeling voordelen biedt op vlak van organisatie en timing. De bouwwerkzaamheden zijn ook afhankelijk van de aanlevering van bouwmaterialen, van samenwerkingsverbanden met hoofd- en onderaannemers. Als iedereen tegelijk vakantie neemt, lopen de bouwwerken het minste vertraging op. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels