Tips om energie te besparen

Energie, Nieuws

Het kostenplaatje van een gezin van 4 personen voor gas, elektriciteit en water kan per maand algauw tot 200 euro oplopen. Daarbij komt dan nog de afbetaling van uw huis of huur waardoor wonen alsmaar duurder wordt. Met deze tips kan u alvast makkelijk besparen op uw energierekening.

Het kostenplaatje van een gezin van 4 personen voor gas, elektriciteit en water kan per maand algauw tot 200 euro oplopen. Daarbij komt dan nog de afbetaling van uw huis of huur waardoor wonen alsmaar duurder wordt. Met deze tips kan u alvast makkelijk besparen op uw energierekening. Dat meldt Bouw & Wonen.

Goedkoopste leverancier

Electrabel heeft al sinds enkele jaren geen monopolie meer op de gas-en elektriciteitsmarkt, waardoor andere spelers de prijzen aanzienlijk hebben doen verlagen. Op de website van de VREG, kan je snel te weten komen wie in uw regio de goedkoopste leverancier van gas en/of elektriciteit is.

Isolatie Als een nieuwe woning bouwt, investeer dan zeker in een goede dakisolatie. Als u al een woning hebt, probeer dan de spouwmuren te isoleren als dat nog niet het geval is. Let er ook ten slotte op bij aankoop van een woning, hoe het gesteld is met de isolatie en welke certificaten u in handen krijgt.

Hernieuwbare energie

Bij hernieuwbare energie denken we vooral aan zonnepanelen, maar ook warmtepompen en windenergia zijn een investering waard. Ga op de website van de Vlaamse Overheid ook even na welke premies u bij de overheid kan krijgen voor uw investering. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels