Tips om parket te onderhouden

Tips om parket te onderhouden

Vloeren en plinten

Parket krijgt het vaak hard te verduren. Er wordt naar hartenlust over gelopen, op gespeeld en meubels over geschoven. Daarom is het belangrijk om je parket goed te onderhouden, zo blijft deze mooi en heb je er langer geniet van.

Het onderhouden van parket vraagt wel een inspanning, maar loont de moeite. Elke week zou je de vloer een onderhoudsbeurt moeten geven. Daarbij is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken en goed oplet dat je geen krassen maakt. Als je regelmatig goed poetst, dan heeft een parketvloer pas om het decennium een nieuwe afwerkingslaag nodig.

Elke week het stof van de vloer vegen en het vuil opkuisen is al een goed begin. Gebruik ook telkens een licht vochtige doek om de parket te onderhouden. Let wel: gebruik nooit teveel water. Overvloedig watergebruik is echt heel slecht voor een houten vloer. Er bestaan specifieke producten die de vloer niet aantasten.

Wanneer je gemorst hebt op de vloer, is het aan te raden om dit zo snel mogelijk te verwijderen. Gemorste vloeistoffen kunnen weggehaald worden met een lauwwarme doek.

Wat doe je met krassen op de parketvloer? Eerst en vooral kan je misschien proberen om de kans om krassen te reduceren. Dit kan door aan deurmat te leggen, hierdoor blijft het zand uit de ruimte. Daarnaast kan je ook beschermviltjes onder stoelen en tafels plaatsen. Let ook op bij het stofzuigen dat je de parket niet aan het beschadigen bent. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels