Tips om te besparen op uw keuken

Keuken

De keuken is doorgaans het duurste vertrek in huis. Het meubilair en de toestellen doen uw budget al snel ontsporen. Enkele kostenbesparende trucs en tips.

– Een keuken in bouwpakket. Die is gemiddeld 30% goedkoper. U moet wel kennis en ervaring hebben van loodgieterij en elektriciteit om alles naar behoren te kunnen installeren.

– Noodzakelijke standaardelektro. Ga na wat u écht nodig heeft en beperk het aantal extra’s. Voor wie weinig kookt, is een pyrolyse oven, bijvoorbeeld, van weinig nut.

– Groot keukenmeubilair. Hoe tegenstrijdig dat ook lijkt, u kiest beter voor enkele ruime stukken. Zogenaamd plaatsbesparend meubilair wordt duurder verkocht, omdat er meer materiaal in wordt verwerkt en het in kleinere aantallen wordt geproduceerd.

– Eenvoudige vormen. Complexe vormen – en vooral hoekkasten – zijn zowat dubbel zo duur als rechthoekig meubilair. Een eenvoudig, centraal keukeneiland kost niet noodzakelijk stukken van mensen.

– Laden zijn weliswaar duurder, maar veel handiger dan klapdeuren. Bovendien kunt u er meer in opbergen. Op het einde van de rit vallen ze dus goedkoper uit.

– Deuren in melamine. Het gaat om de goedkoopste bekleding die toch nog sterk en esthetisch blijft. Uitstekend alternatief: laminaat. Dat is 10 tot 20% duurder, maar geeft uw keuken extra cachet bij eenzelfde afwerkingsniveau. Twee fijne ideetjes voor de fronten van uw meubilair en uw werkzone.

– Een vrijstaande koelkast bespaart u de kosten van het inbouwen én biedt meer ruimte. Inbouwapparatuur is compacter, en vaak minder geavanceerd op technisch vlak.

– Een evolutieve keuken. Om uiteindelijk te komen tot de keuken van uw dromen, kunt u uw keuken uitbreiden in functie van de financiële middelen van het moment. Uiteindelijk kost die aanpak u soms minder dan een consumentenkrediet…

Stavie Deroc

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels