Tips voor een koel huis op warme dagen

Immo, Nieuws

Het is aangenaam als de woning binnenin ook fris is om even te ontsnappen aan de warmte van de zon. Luxaflex geeft enkele tips voor een zorgeloze zomer.

Na een moeizame start is de zomer nu echt begonnen. Op een warme dag zoeken we vaak verkoeling in een schaduwrijke plek en zonder hinder van insecten. Het is aangenaam als de woning binnenin ook fris is om even te ontsnappen aan de warmte van de zon. Luxaflex geeft enkele tips voor een zorgeloze zomer.

Luxaflex is een merk van raamdecoratie van Hunter Douglas en produceert onder meer binnen-en buitenzonwering. Daarnaast streeft Luxaflex naar een optimale integratie van de raamdecoratie in het interieur van de woning. “De warme zomermaanden vragen om verkoelende en slimme oplossingen die in alle interieurs passen” zegt Tim Vermeeren van Luxaflex Nederland. Hieronder kan u enkele tips lezen om de woning koel te houden tijdens de zomer.

– Op zonnige dagen even genoeg van de warmte? Met horizontale buitenzonwering creëer je een frisse plek waar je toch kan genieten van de buitenlicht. Door de ruime keuze kan je dit perfect laten aansluiten bij de stijl van het eigen interieur.

– Verticale buitenzonwering houdt het huis erg koel en beschermt tegen felle lichtinval. De Luxaflex Screens geven een goed zicht naar buiten, maar houden nieuwsgierige blikken wel tegen. De screens zijn verkrijgbaar in verschillende transparanties. Op die manier hebt u zelf in de hand hoe licht of donker het in huis wil. Er bestaat ook de mogelijkheid om de screens te laten bedrukken met een afbeeldingen naar keuze. Zo krijgt ook de buitenkant van het huis een persoonlijk tintje.

– Op een warme dag zijn zolderkamers een van de warmste kamers in huis. Om de temperatuur toch aangenaam te maken, zijn Horizontale Jaloeziën met Thermostop-coating een goede oplossing. Deze Jaloezieën houden het meeste UV-licht tegen, zelfs wanneer ze maar gedeeltelijk gesloten zijn. Met de speciale coating maak je daar nog optimaler gebruik van. De reflecterende laagt vermindert de stralingswarmte met 60%.

– De zomer is een tijd van feestjes, bbq’s en andere gezellige buitenactiviteiten. Wanneer je ‘s morgens vroeg op moet, is het aangenaam om ‘s nachts geen hinder te ondervinden van het geluid. Rolluiken zorgen voor een totale afsluiting. Het zonlicht blijft buiten en het geluid wordt gedempt. Daarnaast zorgen rolluiken ook voor extra veiligheid omdat het huis minder aantrekkelijk wordt voor inbrekers. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels