Tips voor het vervoer en het uitpakken

niet importeren

Is alles ingeladen en klaar voor je verhuis? Maak dan nog een laatste ronde doorheen het huis.

Is alles ingeladen en klaar voor je verhuis? Maak dan nog een laatste ronde doorheen het huis.

Controleer of je nergens spullen bent vergeten, ga na of alle ramen en deuren zijn gesloten en sluit de gas-, elektriciteits- en watertoevoer af. Schrijf nog een keer de meterstanden op, zodat je precies weet waar ze stonden bij je vertrek.

Als je een erkende verhuisfirma hebt ingeschakeld, hoef je je over het vervoer geen zorgen te maken. De verhuizers weten precies hoe ze dozen moeten stapelen, en hoe ze breekbare stukken moeten vervoeren zonder brokken te maken.

Rij je zelf, dan zijn de regels die je toepast logisch: plaats de zware dozen onderin en de lichtere daarbovenop, zet alles goed vast zodat onderweg niets kan vallen, en let vooral op met breekbare stukken.

De verhuiswagen uitladen gaat makkelijker als je net voor je deur kan parkeren. Bij de gemeentepolitie kan je een aanvraag indienen om de parkeerplaats vrij te houden. Dat is niet gratis – de tarieven zijn verschillend per gemeente – maar het biedt je wel de zekerheid dat de plaats vrij blijft.

Een goedkopere oplossing is om de dag voordien zelf je wagen op die plaats te parkeren. Dat is gratis maar meer omslachtig: je moet je wagen telkens verplaatsen als de verhuiswagen eraan komt, en nadien weer op z’n plaats zetten.

Uitpakken Eens al je spullen in je nieuwe huis zijn aangekomen, kan je beginnen met het uitpakken ervan. Heb je een verhuisfirma onder de arm genomen, dan kan je op hen beroep doen voor het weer in elkaar zetten van meubels en zelfs voor het uitpakken van de dozen.

Als je het inpakken goed hebt georganiseerd, kan je hier echter zelf ook snel doorheen raken. Zet alle dozen meteen in de juiste kamer, zodat je nadien de inhoud ervan snel op z’n plaats krijgt.

Begin met het ophangen van de gordijnen en met het uitpakken van zaken zoals het servies en de koffiezet, deze heb je ‘s avonds al nodig. De koelkast en de diepvriezer laat je bij voorkeur 24 uur rusten alvorens ze weer aan te sluiten.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels