Bekijk de galerij Totale wederopstanding

Totale wederopstanding

Bouwmethodes

Vroeger was dit een ongezond en bouwvallig kraakpand. Na niet minder dan vijf jaar renoveren werd het een open, lichte en moderne rijwoning met smaakvolle volumes. Een heuse wederopstanding!

Trendy buurt Toen de eigenaar op zoek ging naar een huis om te kopen, zocht hij vooral in deze wijk in Brussel waarmee hij een bijzondere band had. “Oorspronkelijk was het pand onbewoonbaar, maar de werken schrikten me niet af. Integendeel, ik startte liever van nul, om daarna precies te kunnen realiseren wat ik in gedachten had.” Tijdens de renovatie- en uitbreidingswerken, die vijf jaar in beslag namen, nam de bouwheer de tijd om zich grondig te informeren, een aantal beurzen te bezoeken en zijn wensen nauwkeurig te definiëren. “Dat de werken zo lang hebben geduurd, had in die zin ook iets positiefs. Zo konden mijn plannen gezond rijpen.”

Mits enkele tegenslagen Tussen het moment van de aankoop (in 2004) en de uiteindelijke verhuizing (in 2009) hebben tal van gebeurtenissen het proces vertraagd. “In de eerste plaats hebben we veel gestoken in het uittekenen van de plannen. Maar het oorspronkelijke project werd vervolgens door de dienst Stedenbouw afgekeurd, waardoor we een aantal maanden verloren. Daarna was het een jaar wachten op de ramen, omdat de verkoper niet betrouwbaar bleek!”

Geoptimaliseerde leefruimte

De televisiehoek in de zitkamer straalt gezelligheid uit, mede dankzij de donkerbruine muren die het vertrek evenwel somberder maken. “Om het geheel lichter te doen lijken, kozen we voor een langpolig beige tapijt en een sofa in licht satijn.” Iets verderop ligt de open keuken met een centraal kookeiland. “Alles werd door een interieurarchitect ontworpen”, vertelt de bouwheer. Daarna komen we terecht in de eetkamer met een sculpturale boekenkast die doorloopt tot op de eerste verdieping, tot op de mezzanine. “Ik ben gek van boeken, een familietrek”, bevestigt de eigenaar.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels