Bekijk de galerij Trek je plan: het hele jaar door genieten van je terras

Trek je plan: het hele jaar door genieten van je terras

Outdoor, Terras en inrit

De woning van Inge heeft een mooi bemeten tuin (6,84 x 15,88 m) en een aangenaam terras van zo’n 24 m². Het is er aangenaam toeven, alvast in de zomer. Inge wil echter graag langer kunnen genieten van de buitenruimte, om er al vroeger op het jaar gezellig te kunnen aperitieven of buiten te eten.

Architect Miquel Serlet van Inmove Interieurarchitecten ontwierp voor het terras een overdekte constructie die op de zijkanten open blijft. Ook voor de luifel blijft de mogelijkheid tussen open en gesloten behouden. Daarvoor koos hij horizontale lamellen die gekanteld kunnen worden. Die filteren het zonlicht, wat een speels effect creëert. Bovendien zit je tijdens een regenbui helemaal droog.

Tegen de rechterzijde van de woning werd een zitmeubel gemetseld dat naar de tuin toe overloopt in een houthaard. Dat resulteert in een gezellige zithoek, ook op frissere zomeravonden of tijdens de koudere maanden. Aan de linkerzijde komt een lange bloembak, die een groene en levendige zone creëert op het terras. Geïntegreerde spots zorgen ‘s avonds voor een extra vibe.

Tot slot wordt de terrasvloer in een verspringend patroon doorgetrokken tot aan de haard. Op die manier komen er geen vuurgensters terecht in het gras.

Budget: 21.655 euro, excl. btw

Inmove Interieurarchitecten -Miquel Serlet

www.inmove-interieurarchitecten.be

Ontdek meerdere ontwerpen in het nummer 412

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels