Bekijk de galerij Trek je plan: nieuwe plannen voor een muzikaal tuinhuis

Trek je plan: nieuwe plannen voor een muzikaal tuinhuis

Carport en pool house, Outdoor, Terras en inrit

In de rubriek 'Trek je plan' nemen we elke maand een ruimte van één van onze lezers onder handen. Deze keer krijgt het oude schuurtje in de tuin van Marianne een nieuwe invulling.

Marianne haar man is een hobby-muzikant, met veel instrumenten en technisch materiaal, maar spijtig genoeg heeft hij in huis te weinig plaats om zich uit te leven. Het toeval wil dat er achter de woning een kleine schuur staat. De ideale locatie voor een kleine muziekstudio.

Momenteel dient de schuur als berging voor klus- en tuingerief en voor de fietsen. In het nieuwe plan zou er dan ook wat ruimte moeten voorzien worden om kleiner gereedschap op te bergen. Ook had ze graag de optie opengehouden om de nieuwe hobbyruimte op termijn om te vormen tot een extra slaapkamer, mocht de trap in huis op een bepaald moment een onoverkomelijke hindernis worden. 

Ontwerp

De bestaande ruimte werd ontdaan van alle rommel en de ruwbouwstructuur op orde gezet. In drie zijden werden de wanden opengebroken om plaats te maken voor grote raampartijen. Ze trekken maximaal licht binnen en gunnen je een ruime blik op tuin en terras.

Aan het bestaande gebouwtje werd een houten constructie toegevoegd, waardoor vooraan en op de zijkant een soort luifel ontstaat. Die beschermt de grote glaspartijen enerzijds tegen te felle zonnestralen, anderzijds krijg je zo vooraan een overdekt terras, met daarnaast nog een kleine berging in hetzelfde materiaal die volledig is afgescheiden.

Dit kleine terras is trouwens niet de enige buitenruimte. Het nieuwe volume is erdoor omgeven, elk met zijn eigen functie. Het terras aan de kant van de woning is overdekt met een houten roosterwerk bedekt met glas. De vloer in natuurstenen tegels, in wildverband gelegd, verbindt de hele buitenruimte. Zelfs binnen loopt dezelfde vloer door, wat zorgt voor een verlengend effect. Ingewerkte ledverlichting in de houten structuur verlicht de terrassen ook ’s avonds.

De materialen van de verschillende constructies zijn nog makkelijk te onderscheiden: de bestaande bakstenen muren werden gekaleid, maar hun structuur is nog duidelijk zichtbaar, en ook de houten constructie werd zichtbaar gelaten waar mogelijk, voor een naturelle look. 

De kleine schuur is nu een aangename, aparte ruimte waar Marianne haar man met zijn muziek bezig kan zijn, maar waar ook de rest van het gezin in alle rust even kan relaxen, binnen én buiten.

Budget

Ruwbouw: 8.500 euro
Elektriciteit, verlichting & sanitair: 2.500 euro
Vloertegels: 2.500 euro
Schilderwerken (kaleien): 1.500 euro
Buitenschrijnwerk: 7.000 euro
Totaal, excl. btw: 22.000 euro

Ontwerp DRAWW Interior & Architecture Design Studio

Ontdek de twee andere ontwerpen van MCDM atelier en Mean-it architecture in het aprilnummer van Ik ga Bouwen (nr. 429).

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels