Bekijk de galerij Trek je plan: nieuwe plannen voor een smalle gang

Trek je plan: nieuwe plannen voor een smalle gang

Inkomhal, Interieur

In de rubriek 'Trek je plan' nemen we elke maand een ruimte van één van onze lezers onder handen. Deze keer is de gang van Bert en Isabelle aan de beurt.

De gang in de woning van Bert en Isabelle is er een zoals in veel oude woningen: een lange, smalle ruimte die van aan de voordeur naar achter loopt. Op het einde van de gang zitten drie deuren, een naar de kelder, een naar de keuken en een naar de woonkamer. In de gang zelf hangt een kapstok net voor de trap naar boven, een schoenenrek naast de deur naar de kelder, en meestal leunt er nog een fiets tegen de trap. Niet handig in een doorgang van amper 90 cm breed…

Bert en Isabelle willen graag een gang waar genoeg ruimte is om te circuleren en om jassen, schoenen, fietsgerief en eventueel ook een fiets te kunnen wegbergen, zonder dat ze in de weg hangen of staan.

Ontwerp

Door de gang helemaal opnieuw in te richten en extra bergruimte te creëren, is ze niet langer een banale circulatieruimte, maar krijgt ze een nieuwe impuls. Om dat te doen, werd de wand tussen de inkomhal en de leefruimte verplaatst. Zo ontstaat er voldoende plek voor een ruime vestiaire- en opbergkast. Die biedt plaats voor jassen, schoenen, een fiets en tal van andere objecten die discreet of open opgeborgen kunnen worden.

De trapleuning wordt uitgetimmerd en bepleisterd. De kelder is nu toegankelijk via een verdoken deur, die deel lijkt uit te maken van de nieuwe wand. De deur naar de keuken vervalt zodat er ook ter hoogte van de keldertrap extra bergruimte kan worden gecreëerd.

Door de deur naar de leefruimte te verschuiven, moeten de bewoners niet langer de hele gang door om die leefruimte te bereiken. De deur is plafondhoog en is subtiel verwerkt in de kast op maat.

Budget     

Afbraakwerken: 420 euro
Uittimmeren trap: 480 euro
Verdoken deur: 1.200 euro
Maatwerk kasten: 6.000 euro
Natuursteen: 750 euro
Pleisterwerken: 1.200 euro
Plinten: 150 euro
Schilderwerken: 450 euro
Vloer – parket: 750 euro 
Ingewerkte vloermat: 240 euro
Totaal, excl. btw en erelonen: 11.640 euro

Ontwerp Frank Hooghe – Frank Hooghe Architectuur

Ontdek de twee andere ontwerpen, van Liesbeth Meurrens (Comodo Architecten) en Caroline Convertini en Julien Duval in het februarinummer van Ik ga Bouwen (nr. 427).

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels