Bekijk de galerij Trek je plan: onbeschreven zolder krijgt flexibele inrichting

Trek je plan: onbeschreven zolder krijgt flexibele inrichting

Interieur, Zolderinrichting

An en Pieter kochten een paar jaar geleden een huis en gingen onmiddellijk aan de slag. Anderhalf jaar en een stevige verbouwing later zijn alle ruimtes op het gelijkvloers en op de eerste verdieping zo goed als afgewerkt. Rest er nog één groot project: de zolder. Een volledig onbeschreven blad van maar liefst 64 m2.

Dit zou het domein van de kinderen moeten worden, met twee slaapkamers en een tweede badkamer met douche, toilet en wastafel. De kamers hadden ze graag flexibel ingevuld: instant van twee kamers één maken als er vriendjes blijven slapen of meer speelruimte nodig is. Of er één masterbedroom van maken mochten An en Pieter ooit naar boven verhuizen. Het koppel is met andere woorden op zoek naar een creatief en pittig totaalconcept, waarbij ze zelf de handen uit de mouwen kunnen steken.

Ontwerp van de zolder

Architecten Miquel Serlet en Jelle Neels tekenden op vraag van de eigenaars een flexibele kinderverdieping uit, met een tunnel die de verschillende ruimtes verbindt. Om die verbindingstunnel tussen de lichtrijke (slaap)ruimtes te creëren, verhoogden ze het vloerniveau na de laatste traptrede met één optrede. Op die manier konden ook alle toe- en afvoerleidingen makkelijk worden weggewerkt. Om dezelfde reden zit de badkamer op hetzelfde niveau.

De slaapkamers zelf worden van elkaar gescheiden door een bed met daarboven een mobiel paneel. In “middenpositie” vormt het een rugleuning voor een gedeelde zitbank. Wordt het paneel naar de ene of de andere richting geschoven, dan komt er in de ene of de andere slaapkamer een extra bed tevoorschijn.

Een grote kast in de ontspanningsruimte zorgt door zijn diepte van 80 cm voor meer dan voldoende bergruimte en scheidt zo de kamers van de traphal.

Budget: 40.000 euro, excl. btw, erelonen en schilderwerken

 

LALALABOYS PROJECTS
Miquel Serlet – Jelle Neels
miquel@inmove-interieurarchitecten.be – jelle@neelsarchitecten.be

 

Ontdek de twee andere ontwerpen in Ik ga Bouwen 415

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels