Bekijk de galerij Trek je plan: opbergplaats wordt tienerkamer

Trek je plan: opbergplaats wordt tienerkamer

Interieur

In de rubriek 'Trek je plan' nemen we elke maand een ruimte van één van onze lezers onder handen. Dit keer willen Tiny en haar man een mooie afgewerkte slaapkamer voor hun tienerzoon.

Aanvankelijk hadden Tiny en haar geen extra slaapkamer nodig waardoor de ruimte vooral gebruikt wordt als bergruimte. Maar nu de zoon van het koppel een jaartje ouder wordt, is het tijd om te verhuizen naar een grotere slaapkamer. Het eerste wat de kamer nodig heeft, is een algemene opfrissing: een nieuwe vloer, ander kleurtje tegen de muur en isolatie aanbrengen onder de ramen. Voor de invulling dachten de bewoners aan ingemaakte kasten met voldoende bergruimte, een bureau, een bed en een plek waar vriendjes kunnen blijven slapen. En indien het mogelijk is een eigen toilet.

Beschrijving

Van de zolderruimte maken we een aangename tienerkamer, een fijne plek voor een jonge knaap om te vertoeven. De ruimte is ingevuld met een groot bed en een zithoek met slaapzetel, waar de zoon gezellig kan relaxen of gamen met zijn vriendjes. Tegen de langste wand komen ingemaakte kasten die onder de helling van het dak uitlopen in een zwevend bureau, dat het geheel luchtig houdt.

De ruimte onder de ramen wordt geïsoleerd en afgewerkt met een venstertablet in mdf. Licht transparante gordijnen die op het venstertablet vallen, beperken de inkijk van de buren en kleden het geheel meteen gezellig aan.

De bestaande lavabo wordt vervangen door een nieuw wastafelmeubel met twee lades die extra opbergruimte bieden. Achter de deur ernaast, in de kleine ruimte naast de trappenhal, zit een nieuw toilet verborgen. De opening werd hiervoor verhoogd.

De gekozen materialen zijn licht, sober en voelen warm aan: de samengestelde parketvloer, houten leggers en kastjes in combinatie met het wit van de kasten, het bureau en de wanden. De accessoires zoals de kussens, de wanddecoratie en dergelijke vullen de ruimte met extra kleur en zorgen voor een jongensachtige touch.

Budget

Maatwerk: 5.200 euro
2 deuren (incl. deurgreep): 1.100 euro
Vloer + plinten: 2.470 euro
Isolatie, gyproc- & pleisterwerk: 1.800 euro
Schilderwerken: 1.850 euro
Elektriciteit: 450 euro
Sanitair: 2.000 euro
Raamdecoratie: 750 euro
Totaal, excl. btw: 15.620 euro

Ontwerp Valerie Corbeels – Studio Camino

Ontdek de andere twee ontwerpen van Isabelle Campo (Perspectives d’interieur) en Jacob Goetghebeur (Goet Interieur) in n°436 van Ik ga Bouwen.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels