Bekijk de galerij Trek je plan: ruime masterbedroom met dressing

Trek je plan: ruime masterbedroom met dressing

Decoratie en meubilair, Inbouwkasten en dressing, Interieur

In de rubriek 'Trek je plan' nemen we elke maand een ruimte van één van onze lezers onder handen. Dit keer toveren we het bureau van Marie en Arno om tot een heuse masterbedroom.

Het appartement van Marie en Arno dateert van de jaren 1950. Sindsdien onderging de indeling al meerdere wijzigingen. De ruimte die het koppel onder handen wil nemen evolueerde van salon, naar bureau en kleine slaapkamer tot een – zeer ruim – bureau nu. Hun wens is echter om er hun slaapkamer van te maken, mét dressing en voldoende opbergruimte voor andere grote en kleine spullen.

Beschrijving

Gun jezelf slaap in slaapkamer. Er is niets mis met drukke dagen gevuld met video calls, hobby’s, deadlines, huishoudelijke taken en sociale bubbel drinks. Laat het leven maar zijn levendige zelf zijn, zolang je het ook de nodige rust gunt. De slaapkamer is een rustpunt, waar we de dag achter ons laten en ontspannen voor een volgende. Werk en technologie houden we daarom beter zo goed mogelijk buiten. Ook in deze slaapkamer. 

De opening naar de hal wordt afgesloten door een grote dressingkast in multiplex, waarin ook de magnetisch sluitbare deur van de slaapkamer is verwerkt. Het volume is bekleed met verticale, wit gebeitste multiplex latjes waarvan de kopse kanten bloot zijn gehouden. Enkele latjes steken uit het geheel en vormen handvaten die de kasten en deur openen. Het opbergvolume van 4.200 liter buigt achteraan af, als knipoog naar de afgeronde hoeken die de ruimte kenmerken. Dezelfde latjes komen ook terug in de twee gebogen hoeken waartussen het bed staat. 

De vlakken met latjes en kamerhoge linnen gordijnen geven de slaapkamer niet enkel een vredige sfeer, maar ook een optimaal akoestisch comfort. 

De slaapzone en dressing worden van elkaar gescheiden door een multiplex wand die enkele extra’s biedt aan de zijde van de dressing, maar vooral het zicht vanuit het bed filtert. 

De verlichting in de ruimte bestaat voornamelijk uit dimbare ledstrips, die zijn ingewerkt in het verlaagd plafond rondom de ruimte en boven de tussenwand. Aan de zijde van de dressing zorgen extra spots voor functionele bijverlichting. De vloer bestaat uit genagelde ruwe grenen planken die kleurloos en mat worden gevernist. De nonchalance van deze vloer geeft een speels contrast met de strakkere latjes tegen de wanden, en brengt een natuurlijke warmte in het geheel. 

De vlakken met latjes en kamerhoge linnen gordijnen geven de slaapkamer niet enkel een vredige sfeer, maar ook een optimaal akoestisch comfort

Budget

Elektriciteit & verlichting  (excl. hanglampen): 1.900 euro 
Grenen planken vloer: 1.700 euro
Gyproc verlaagd plafond: 3.500 euro 
Schrijnwerk op maat: 15.500 euro 
Schilderwerken: 1.400 euro 
Gordijnen (incl. rails): 600 euro 
TOTAAL, excl. btw: 24.600 euro 

Ontwerp Donald Maho – Interieurarchitect 

Ontdek de twee andere ontwerpen van Sarah Kalman (Kalman Interiors) en Caroline Convertini (i.s.m. Julien Duval) in het nummer 435

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels