Bekijk de galerij Trek je plan: Ruime slaapkamer onder het dak

Trek je plan: Ruime slaapkamer onder het dak

Interieur, Zolderinrichting

In de rubriek 'Trek je plan' nemen elke maand drie architecten een ruimte van één van onze lezers onder handen. Dit keer is het de beurt aan Virginie, die van de grote ruimte onder het dak een warme, comfortabele masterbedroom wil maken.

Virginie en haar man kochten onlangs een oude, vervallen woning, maar eentje met potentieel! Voor de woning al dat potentieel vrijgeeft, zijn er echter grondige renovatiewerken nodig, van onder tot boven! Ze maakten al een start met het gelijkvloers en eens dat achter de rug is, is het de beurt aan de verdieping. Een van de ruimtes op die verdieping is de masterbedroom, die zich over de hele lengte van de woning uitstrekt en zo’n 31 vierkante meter meet. Die vul je natuurlijk niet enkel met een bed en een dressing. Het koppel is dus op zoek naar originele ideeën om hun slaapkamer in te richten en om te toveren tot een warme, comfortabele masterbedroom, waar rust en ontspanning centraal staan. 

Ontwerp

Het hoofddoel van dit ontwerp is om de ruimte maximaal te benutten zonder het ruimtegevoel in te perken. We hebben er namelijk voor gekozen om op de ruime oppervlakte een dressing en slaapruimte te combineren met een bureau en een ontspanningsruimte/bibliotheek. Het kwam er dus op aan de verschillende functies gescheiden te houden, maar wel in een interessante en open relatie tot elkaar. 

Zo wordt het slaapgedeelte afgebakend door een middelhoge kastenwand. Deze is hoog genoeg om voldoende geborgenheid te bieden, maar behoudt tegelijkertijd een open gevoel doordat hij niet helemaal tot boven doorloopt. Het bed zelf is ingewerkt in een verhoogde tribune. Het niveauverschil zorgt opnieuw voor een ‘apart’ ruimtegevoel en zorgt er tevens voor dat je vanuit het bed een beter zicht hebt op de tuin.

Het bed is ingewerkt in een verhoogde tribune. Het niveauverschil zorgt voor een ‘apart’ ruimtegevoel en zorgt er tevens voor dat je vanuit het bed een beter zicht hebt op de tuin.

Nog eens twee volumes flankeren de tribune; een bureau aan de ene kant en een commode/boekenkast aan de andere. Net als de dressing aan de achterzijde van het bed, verhogen ze de intimiteit in het slaapgedeelte. Op deze manier zijn in één centraal volume verschillende ruimtes gegroepeerd, die elk op een leuke en speelse manier met elkaar in interactie gaan. 

Door te werken met een open lattenwerk, uitgevoerd in wit hout, krijgt deze slaapkamer een open en licht karakter. Het groen zorgt voor een frisse toets, met een knipoog naar de tuin en de natuur.  

Budget

Vloerafwerking (podium + bed, trappen) 1.532 euro
Muurafwerking (kalei) 1.644 euro
Plafondafwerking 1.894 euro
Buitenschrijnwerk 945 euro
Schilderwerken 2.600 euro
Meubilair 5.620 euro
Totaal, excl. btw en ereloon 14.235 euro

Ontwerp Hannes Monserez – MCDM atelier

Ontdek de twee andere ontwerpen van Cécile Wolfs en AVAP Studio in Ik ga Bouwen nummer 437


Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels