Bekijk de galerij Trek je plan: slaapkamer en badkamer in één

Trek je plan: slaapkamer en badkamer in één

Badkamer en wellness, Inbouwkasten en dressing, Interieur

De indeling van de nieuwe woonst van Melissa en Jason is niet ideaal. De badkamer op de verdieping is piepklein, terwijl de slaapkamer luxueus bemeten is. Om het evenwicht te herstellen, hadden ze de twee ruimtes graag samengevoegd, zonder echter de privacy te verliezen.

Ontwerp

Architect Maximiliaan Lefèvre haalde de tussenmuur weg, waardoor beide ruimtes samenkomen in één vertrek. De twee lopen in elkaar over, maar zijn door het verschil in materiaalgebruik én een glazen wand toch duidelijk van elkaar gescheiden. Door het lichte spiegeleffect garandeert deze scheidingswand bovendien de privacy.

Omdat de ruimte te beperkt was om een douche én een bad in te passen, viel de keuze op een ruime inloopdouche in combinatie met een ruim bemeten wastafelmeubel. Dat is vervaardigd uit een terrazzo-tegel, die werd doorgetrokken op vloer en wanden. Het meubel loopt als het ware door de spiegelwand heen om terug te komen in de slaapkamer, wat de twee ruimtes ook weer verbindt.

In de slaapkamer viel de keuze voor de vloer op een eiken naturel parket. Het zorgt voor een warme sfeer en combineert mooi met de donkerblauwe kleur van de muur en het velours gordijn dat voor de kast hangt.

De keuze van materialen en kleuren – terrazzo, het lichte parket en het donkerblauwe velours – zorgen voor de rustgevende ambiance waar we in dit ontwerp naar op zoek waren.

Budget: 12.875 euro, excl. btw en ereloon

Maximiliaan Lefèvre

www.maximiliaanlefevre.com

 

Ontdek de twee andere ontwerpen in Ik ga Bouwen 414

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels