Bekijk de galerij Trek je plan: van garage tot studio voor twee

Trek je plan: van garage tot studio voor twee

Interieur

Achter de garage van Emma staat nog een bijgebouw van zo’n 40 m2 met schuin dak. Een groot schuifraam en een hoog bandraam geven uit op de tuin. Een kleine oversteek werpt op warme dagen een aangename schaduw binnen en op de plek onder de luifel. Momenteel staat alleen de ruwbouw er al en is de ruimte voorlopig enkel een verzamelplaats van allerlei rommel.

Emma zou het gebouwtje in een studio voor twee personen willen omtoveren, met plaats voor een keuken, eetplaats, zithoek, badkamer en slaapkamer. Een goed gevuld programma op een beperkte oppervlakte dus. Dat is meteen ook de reden van de huidige staat van het gebouw. Ze loopt telkens vast op de indeling en inrichting van de ruimte.

Ontwerp

Het ontwerp wordt gekenmerkt door zijn eenvoud en het gebruik van eenvoudige en ruwe materialen.

Het plan is volledig open, met uitzondering van de natte ruimtes die werden ingewerkt in een lange wand. De betonvloer loopt over het volledige oppervlak door om de ruimtelijkheid te bewaren. Enkel in de inkomsas werd een vuilmat voorzien.

Die inkom bestaat uit een stalen structuur met glas, opnieuw om de ruimtelijkheid en openheid te bewaren, en om het licht binnen te halen. De halve wand tussen leefruimte en slaapkamer – met dezelfde stalen indeling –heeft hetzelfde doel. En ook de deur naar de badkamer kreeg bovenaan een glasstrook om extra licht binnen te laten.

Door middel van halftransparante gordijnen kan je de slaapkamer wel volledig of deels afsluiten, of net helemaal open laten. In en tegen de wanden zitten alle hoge kasten verborgen, zodat er geen extra meubilair dient te worden voorzien. Door deze aanpassingen wordt een studio voor twee een haalbare kaart.

 

Budget: 50.300 euro, excl. los meubilair en btw

Leen Schollaert – Interieur ontwerp

www.leenlabel.be

Ontdek de twee andere ontwerpen in Ik ga Bouwen 416

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels